Θα κλείσουμε εμείς τα δημαρχεία

PAPALEXISΗ δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας, εξ αιτίας της μεγάλης περικοπής πόρων, αποτελεί ένα από τα θέματα που συζητά η ΚΕΔΕ στη σημερινή της συνεδρίαση.

Τα οικονομικά αποτελούν το μεγάλο αγκάθι στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και όπως τονίζουν πολλοί δήμαρχοι αν κάτι δεν αλλάξει άμεσα, σύντομα δεν θα μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννη Παπαλέξη, ο οποίος υπογράμμισε πως αν το οικονομικό δεν αντιμετωπιστεί άμεσα θα αντιδράσουν οι ίδιοι οι δήμαρχοι.

«Μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι έκλειναν τους Δήμους. Πιθανόν να φτάσουμε και εμείς οι Δήμαρχοι τώρα να κλείσουμε τους Δήμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί οι Δήμοι είναι ένα κομμάτι της πολιτικής και πρέπει να προσέχονται όπως και το κράτος γενικότερα», ανέφερε ο κ. Παπαλέξης.

Το δεύτερο, εξαιρετικά σημαντικό θέμα, το οποίο συζητά η ΚΕΔΕ αφορά στο μεταναστευτικό και την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στην λειτουργία Κέντρων Φύλαξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ