Θ. Πιτούλης: Έγραψαν στα παλιότερα των υποδημάτων τους την Θεσπρωτία- Αντιδράσεις για τα ασφαλτικά

pitoulis sagiada

Με μία πολύ σκληρή δήλωση τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης στις αιφνίδιες εξελίξεις που δρομολογήθηκαν εξ Αθηνών με την άδεια εγκατάστασης ασφαλτικών και πετρελαιοειδών στη Σαγιάδα, μία ανάσα από τα σύνορα και ανάμεσα στις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας.

Το θέμα είχε απασχολήσει επί μακρόν την τοπική κοινωνία καθώς ο μεγαλύτερος εξαγωγικός κλάδος της Ηπείρου βρέθηκε από την μια στιγμή στην άλλη με μία τεράστια απειλή μέσα στην αυλή του.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι έχουν τελειώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος υπέγραψε την άδεια εγκατάστασης της συγκεκριμένης μονάδας, προκαλώντας και πάλι τρικυμίες στην περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης ρωτήθηκε για την εξέλιξη αυτή από το Epiruspost και θύμισε τις κάθετες διαφωνίες των φορέων και της τοπικής κοινωνίας ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση και δυναμική παρέμβαση από τους Δήμους, την Αντιπεριφέρεια και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Έσπευσε δε να τονίσει ότι όσοι αποφασίζουν ερήμην των κοινωνιών πρέπει να αναλογιστούν ότι η Θεσπρωτία γίνεται και πάλι μονοεδρική κάτι που πρέπει να σκεφτούν και όσοι διεκδικούν το βουλευτικό αξίωμα.

«Αναδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων του αποφάσεις, αντιδράσεις, επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας της Θεσπρωτίας.

Βέβαια δεν με εκπλήσσει διότι πως άλλωστε έχει αντιδράσει στη γενική απαίτηση της περιοχής για ίντερνετ ώστε οι μεγαλύτερες εξαγωγικές μονάδες να κάνουν εύκολα την δουλειά τους και πως έχουν τα γενόμενα με τη χερσαία ζώνη που περιλαμβάνει και την περιοχή της Σαγιάδας..

Αποφασίζουν για άλλη μία φορά για μας χωρίς εμάς, αλλά τούτη τη φορά δυστυχώς δεν υπολογίζουν τη μετατροπή της Θεσπρωτίας σε μονοεδρική που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι για τον βουλευτικό θώκο θα πρέπει να σκεφτούν δυο φορές πως πρέπει να συμπεριφέρονται στις βουλές και τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας.

Κανείς δεν αντιτίθεται στην ανάπτυξη αλλά όχι σε αυτή που έρχεται σε κάθετη αντίθεση με τις χρήσεις γης και τις προτεραιότητες της περιοχής.

Θεωρώ ότι οι δήμαρχοι της Θεσπρωτίας η Αντιπεριφέρεια και η Περιφέρεια Ηπείρου θα πρέπει άμεσα να αντιδράσουν όχι με λόγια και ευχές αλλά με δυναμικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις» τόνισε ο κ. Πιτούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ