Θ. Πιτούλης: Ευθείες βολές για το δήμαρχο

pitoulisΜε μία σκληρή δήλωση απαντά ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον δήμαρχο της Ηγουμενίτσας Γιώργο Κάτσινο με αφορμή την σύσκεψη που έγινε για τη Γωνιά.

Η σύσκεψη όπως τονίζει ο κ. Πιτούλης έγινε με πρωτοβουλία του τοπικού βουλευτή Χρήστου Κατσούρα και ήταν στη δική του ευχέρεια η δημοσιοποίησή της ή όχι.

Ο αντιπεριφερειάρχης κάνει ευθεία επίθεση στο δήμαρχο και συνάμα δεσμεύεται για αναλυτική ενημέρωση για την ουσία πλέον του θέματος μετά την σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Στην δήλωσή του ο κ. Πιτούλης αναφέρει:

«Με έκπληξη διάβασα στον ηλεκτρονικό τύπο, δελτίο τύπου του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την ενημερωτική συνάντηση που ζήτησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Κατσούρας, την Κυριακή 25/03/2012 και η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το ζήτημα που έχει προκύψει από την εμμονή του Υπουργείου Υποδομών να δημιουργήσει ένα περιβαλλοντολογικό αίσχος στην περιοχή «Γωνιά» του Δήμου Ηγουμενίτσας, προβάλλοντας το εκβιαστικό δίλλημα «απένταξη ή μη του έργου Γ1 Φάση Λιμένα Ηγουμενίτσας».

Αναφέρω τη λέξη «έκπληξη» διότι θεωρώ ότι τέτοιες συναντήσεις ενημέρωσης, οφείλομε να πραγματοποιούμε συνεχώς, προς επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και δεν ενδείκνυνται για «αυτοπροβολή» χωρίς περιεχόμενο.

Θεωρώ ότι η ενημερωτική συνάντηση που προκλήθηκε από τον βουλευτή Θεσπρωτίας ήταν στη δική του και μόνο δική του ευχέρεια να δημοσιοποιηθεί ή όχι.

Θεωρώ ότι οφείλομε να είμαστε προσεκτικοί και να μην μας καταλαμβάνει «επικοινωνιακή ακράτεια», ειδικά όταν πρόκειται για ζητήματα τέτοιου μεγέθους, να προβαίνομε δε σε δηλώσεις όταν αυτές έχουν περιεχόμενο πραγματικής ενημέρωσης και όχι αυτοπροβολής.

Επιφυλάσσομαι για ουσιαστική ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού και των Θεσπρωτών, μετά την αυριανή σύσκεψη, η οποία προκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που θα λάβει χώρα στο κτίριο της Π.Ε. Θεσπρωτίας, με αντικείμενο τη λήψη αδρανών υλικών για τη Γ1 Φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ