Θ. Μπέγκας: Δεν έχουμε πρόταση για το στρατόπεδο Βελισσαρίου

«Σύντομα θα έχετε στα χέρια σας μία ολοκληρωμένη πρόταση για την επανεξέταση της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου». Αυτό έλεγε τον Οκτώβριο του 2017, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό της χώρας ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Εννέα μήνες μετά, ο Δήμαρχος άφησε κυριολεκτικά «αγάλματα» τους δημοτικούς συμβούλους, καθώς στην συνεδρίαση που ετέθη το θέμα, απάντησε ότι ο Δήμος δεν έχει έτοιμη πρόταση για να διεκδικήσει το στρατόπεδο!!! Κι ας αποτελούσε αυτό αίτημα τριών τουλάχιστον δεκαετιών για το Δήμο Ιωαννιτών. Κι ας πρόκειται για μία έκταση ζωτικής σημασίας για το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Κατά τον Δήμαρχο, η σημερινή δημοτική αρχή ασκεί realpolitik. Στα ελληνικά θα μπορούσε να μεταφραστεί ως ρεαλιστική πολιτική ή πολιτικός ρεαλισμός.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος διεκδίκησε τους στρατιωτικούς φούρνους όταν είχε πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση.

Διεκδίκησε τις στρατιωτικές φυλακές, επίσης όταν είχε έτοιμη πρόταση.

Διεκδίκησε το Γιαννιώτικο Σαλόνι, όταν και πάλι είχε έτοιμη πρόταση για την αξιοποίηση. Και για να δικαιολογήσει προφανώς την καθυστέρηση στην αξιοποίηση, ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι ο Δήμος προσπαθεί ακόμη να επιλύσει τα προβλήματα του Πάρκου Πυρσινέλλα, τα οποία κληρονόμησε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Και μετά έφτασε στο δια ταύτα..

Δεν είναι έτοιμος να διεκδικήσει το στρατόπεδο Βελισσαρίου.

«Δεν έχουμε έτοιμη πρόταση για το στρατόπεδο. Λαϊκισμούς δεν κάνουμε.. Να το πάρουμε και να μην ξέρουμε τι να το κάνουμε..» ανέφερε ο δήμαρχος, αιφνιδιάζοντας ακόμη και τα μέλη της παράταξής του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ