Τετραήμερο φεστιβάλ αναρρίχησης στην Κόνιτσα

anarixitiko pedio

Ο Δήμος Κόνιτσας, στα πλαίσια του έργου με τίτλο  «Ανάπτυξη και προώθηση του extreme tourism στη διασυνοριακή περιοχή  Ελλάδα- Αλβανία»  με ακρωνύμιο «ΕΧ.TOUR»  και συμμετέχοντες εταίρους την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Πρεμετής , διοργανώνει  στην Κόνιτσα τετραήμερο φεστιβάλ αναρρίχησης με την επωνυμία “KonitsAthlon”, στις  24-27/9/21.

Η περιοχή της Κόνιτσας , έχει συνδέσει εδώ και χρόνια επιτυχώς το όνομά της  με τις  υπαίθριες  αθλητικές  δραστηριότητες και  θεωρείται, όχι άδικα , παράδεισος για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων και των extreme sports.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του  Προγράμματος  ‘’Interreg IPA CBC Programme “Greece – Albania 2014 – 2020’’. Σκοπός του είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης  της διασυνοριακής  περιοχής  Κόνιτσας και  Πρεμετής  μέσω του τουρισμού περιπέτειας/ extreme sports, η ανάδειξη του  μοναδικού φυσικού κάλλους της ευρύτερης  περιοχής  και φυσικά η γνωριμία και εξοικείωση όλων των ηλικιακών ομάδων  με το σπορ της αναρρίχησης .

   Το  πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει  πολλές  και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες : Παιχνίδια για την ενίσχυση της ομαδικότητας, γνωριμία και εξάσκηση στις τεχνικές της αναρρίχησης , παρουσιάσεις από πιστοποιημένους επαγγελματίες των extreme sports, πεζοπορία( trekking)σε οικολογικές διαδρομές  γύρω από την Κόνιτσα , εκμάθηση και πρακτική σε Rafting, Paragliding , Canoe-Kayak , Fly-Fishing  με απόλυτη ασφάλεια ,θα  κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων που θα έχουν χωριστεί  με επιμέλεια σε ηλικιακές ομάδες . Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι δωρεάν. Oσοι θέλουν να λάβουν μέρος, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής, στο link που ακολουθεί: https://forms.gle/GBkprk6geAJxF8LcA

  Σεβόμενοι τις ιδιαίτερες συνθήκες  που επικρατούν λόγω COVID 19, ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων θα γίνει κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα για την προστασία και ασφάλεια  των συμμετεχόντων .

Όλες οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία της Κόνιτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ