Με μία τέταρτη γεώτρηση στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας η ΔΕΥΑΙ επιδιώκει να προλάβει προβλήματα λειψυδρίας στο λεκανοπέδιο τους επόμενους μήνες.
Όπως έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο της επιχείρησης Γιώργο Παπαδιώτη, η δημοπράτηση έχει ολοκληρωθεί και εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Με την τέταρτη γεώτρηση θα ενισχυθούν οι ποσότητες νερού στο δίκτυο της ΔΕΥΑΙ. Παράλληλα δημοπρατείται η αποκατάσταση και η ασφάλεια του χώρου στην Αγία Μαρίνα, όπου βρίσκονται οι γεωτρήσεις ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.
Ο υδροφόρος ορίζοντας στο λεκανοπέδιο είναι πλούσιος όμως τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα δεν λείπουν, ειδικά την θερινή περίοδο.
Το λεκανοπέδιο υστερεί σε δίκτυα υποδομής τόσο στον αστικό όσο και στον περιαστικό ιστό. Αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχουν περιοχές όπου το δίκτυο αντικαταστάθηκε τα προηγούμενα χρόνια όμως είναι σε λειτουργία και το παλιό και το καινούριο.
Ο εκσυγχρονισμός δικτύων πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια και πρέπει να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου τέτοια έργα να τύχουν χρηματοδότησης.
Σήμερα οι βασικές ανάγκες υδροδότησης του λεκανοπεδίου καλύπτονται από 13 γεωτρήσεις εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται στην Αγία Μαρίνα, εννέα στην Κρύα και τέσσερις στους Λογγάδες.
Λειτουργούν ακόμη 42 μικρές και μεμονωμένες για τις ανάγκες των χωριών.