Τest για εμβολιασμένους με το κόστος από την τσέπη τους

test cov

Ανακοινώνονται τα επόμενα 24ωρα (μέχρι την Τετάρτη) τα νέα μέτρα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενώ φαίνεται πως έχει προεξοφληθεί, πριν συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών, η διεξαγωγή υποχρεωτικών rapid test για την είσοδο των εμβολιασμένων στους κλειστούς χώρους της διασκέδασης.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «ενδεχομένως για κάποιες μέρες των γιορτών, αν κριθεί αναγκαίο, θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα».

Ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων για το ποιος θα επιβαρυνθεί με το κόστος των τεστ, εφόσον γίνουν υποχρεωτικά, λέγοντας πως «θα το επιβαρύνεται ο πολίτης».

Εφόσον τελικά το μέτρο το εισηγηθεί η Επιτροπή και ανακοινωθεί, οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον κόστος για την έξοδό τους τις ημέρες των εορτών, παρά τις επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμών και μέτρων για όσους έκαναν το εμβόλιο.

Πάντως, ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν θα μπει πλαφόν στην τιμή του rapid test, αν δηλαδή θα το πληρώνουν 5 ή 10 ευρώ οι εμβολιασμένοι πολίτες, ενώ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν για το αν το μέτρο θα αφορά και τις καφετέριες ή τα εστιατόρια, ή μόνο τα κέντρα διασκέδασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ