Τεράστιο πρόβλημα στην Πανεπιστημιούπολη με τα αδέσποτα

panepistimioΤεράστιο είναι για μία ακόμη φορά το πρόβλημα με τα αδέσποτα στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων. Με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων να έχει εγκλωβιστεί στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία και τον αριθμό των αδέσποτων ζώων να αυξάνει, το πρόβλημα τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα σκυλιά γίνονται επιθετικά.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή φοιτήτριας του Πανεπιστημίου που έφτασε στο Epiruspost και περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Στην επιστολή αναφέρει:

«Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και επιπλέον διαμένω στις φοιτητικές κατοικίες της Δουρούτης. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο χώρο του Πανεπιστημίου δεν είναι καινούριο. Τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει χειροτερεύσει. Τα σκυλιά, που δεν γνωρίζουμε αν είναι εμβολιασμένα και φυσικά αν υπάρχει πιθανότητα να έχουν λύσσα, με τη δύση του ήλιου εξαγριώνονται και γαυγίζουν απειλητικά σε όποιον περνάει..

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε ακόμη και να πάμε στο σπίτι μας. Τους λόγους για το γεγονός αυτό δεν είμαι σε θέση να τους γνωρίζω, καθώς δεν γνώριζα ότι έπρεπε να έχω γνώσεις κτηνιάτρου για να μπω στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Μήπως κάποιος από τους φιλόζωους που έχω δει προσωπικά ουκ ολίγες φορές να ταίζει τα αδέσποτα με φαγητό που παίρνουν ακόμη και από τη λέσχη μπορεί να μου απαντήσει; Ο ίδιος φιλόζωος θα είχε την καλοσύνη να μου υπερασπιστεί και το γεγονός ότι επιτέθηκαν σε φίλο μου καθώς και τα κρούσματα που μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο; Τα περιθώρια στενεύουν. Ο δηλητηριασμός δεν είναι λύση. Δεν είμαστε δολοφόνοι, αλλά οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ