Τεράστια προβλήματα από το κλείσιμο του Μαυροματίου

mauromati

Μία περίπου βδομάδα μετά την επιστολή καταπέλτη του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη για την ανάγκη λειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου, παίρνει και πάλι σειρά το Επιμελητήριο και θέτει το ίδιο αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία.

Διαβάστε αναλυτικά: Όσο τα σύνορα μένουν κλειστά οι διελεύσεις γίνονται από τα βουνά…

Είναι η τέταρτη φορά τον τελευταίο χρόνο όπου το Επιμελητήριο ζητά το άνοιγμα του Τελωνείου καθώς τα προβλήματα  που έχουν δημιουργηθεί είναι τεράστια.

Όπως αναφέρει στη νέα του επιστολή το Επιμελητήριο, η εμπορευματική και τουριστική κίνηση της Νότιας Αλβανίας, εξυπηρετούνταν προ των περιορισμών από το Τελωνείο Μαυροματίου, ιδιαίτερα λόγω  εγγύτητας προς τις περιοχές των Αγίων Σαράντα και Χιμάρας, και η σημερινή υποχρέωση κίνησης μέσω των άλλων δύο διόδων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λόγω της μεγάλης απόστασης και φυσικά του αυξημένου κόστους.

Η απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας του, ουσιαστικά από τον Μάρτιο του 2020, προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί τεράστια οικονομική καταστροφή στην τοπική ακριτική επιχειρηματική κοινότητα, δεδομένου ότι ο εφοδιασμός της νότιας Αλβανίας σε μεγάλο βαθμό πραγματοποιείται μέσω των επιχειρήσεων του νομού μας.

Παράλληλα, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά το παράδοξο της συνέχισης αναστολής λειτουργίας του, την στιγμή που ο Νομός Θεσπρωτίας βάσει και των τελευταίων στοιχείων οδεύει προς τον πράσινο χρωματισμό στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, σε αντίθεση με τις άλλες δύο διόδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ