Τέλος το αλαλούμ με τη σχολική κάρτα

mathites maska

Μετά το αλαλούμ που παρατηρήθηκε με παιδιά να μην μπορούν να ακολουθήσουν τους γονείς τους σε μαγαζιά, εστιατόρια και καφέ γιατί είχαν και… δεν είχαν self test, η κυβέρνηση φέρνει αλλαγή ώστε η σχολική κάρτα να είναι… εισιτήριο εισόδου παντού! Το προανήγγειλε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Κάθε εβδομάδα, όταν οι μαθητές κάνουν τα self test για το σχολείο, το αποτέλεσμα καταχωρείται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και «εκδίδεται» η σχολική κάρτα. Με αυτή θα μπορούν τα παιδιά να μπαίνουν σε χώρους εστίασης και στα μαγαζιά, όπως είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Από το περασμένο Σάββατο (06.11.2021) όταν τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών στα μαγαζιά και την εστίαση, υπήρξε μπέρδεμα με τα παιδιά. Βάσει των όσων ανακοινώθηκαν, τα ανεμβολίαστα παιδιά έως 18 ετών θα μπορούν να μπαίνουν σε εστιατόρια, καφέ και μαγαζιά με self test.

Τα παιδιά έχουν τη σχολική κάρτα, στην οποία δηλώνονται τα τεστ για το σχολείο. Αλλά γονείς ανέφεραν πως δεν έγινε δεκτή από καταστηματάρχες και δημιουργήθηκε αλαλούμ, με τα παιδιά να… μένουν εκτός.

Το αλαλούμ αυτό παίρνει τέλος και η σχολική κάρτα θα είναι «διαβατήριο» και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ