Τέλος στις περιπέτειες της Όασης… Το Δημοτικό Συμβούλιο παρέλαβε το έργο!

Τέλος πήρε η πολύμηνη περιπέτεια της Όασης. Το έργο παρότι είχε αποπερατωθεί προ τεσσάρων ετών και είχε μισθωθεί δεν είχε παραληφθεί προσωρινά και οριστικά από τον Δήμο Ιωαννιτών. Στην πορεία μάλιστα και όταν ανέκυψαν προβλήματα στην θέρμανση και την ψύξη του κτιρίου η κατάσταση περιπλέχτηκε ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να οδηγείται από αναβολή σε αναβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον τελευταίο ένα χρόνο. Στα μέσα του φθινοπώρου η κατασκευάστρια εταιρία επικαλούμενη αυτοδίκαιη παραλαβή απέστειλε εξώδικο στο Δήμο ζητώντας να της επιστραφεί η εγγυητική επιστολή.

Τον Δεκέμβριο και με αυτό το δεδομένο, το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε γνωμοδότηση από την Τεχνική και τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου και με βάση αυτές προχώρησε στην οριστική παραλαβή του έργου.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος  ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να κλείσει ο φάκελος της Όασης καθώς το πρωτόκολλο για την παραλαβή του έργου είχε συνταχθεί από τον Δεκέμβριο του 2018.

Η κατασκευάστρια εταιρία προχώρησε σε εξώδικο ζητώντας την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής καθώς εκτίμησή της ήταν ότι υπήρξε αυτοδίκαιη παραλαβή του έργου.

Έτσι το Δεκέμβριο το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε την γνωμοδότηση της Τεχνικής και Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Από τις γνωμοδοτήσεις των δύο υπηρεσιών προκύπτει ότι τα προβλήματα στο σύστημα θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου δεν προήλθαν από την κατασκευή του έργου. Έτσι εισηγήθηκε την οριστική παραλαβή του έργου ώστε να μην ανακύψουν άλλα προβλήματα.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι ενώ παραβρέθηκε και ο μισθωτής της Όασης ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και καθιστούν δύσκολη την λειτουργία του καταστήματος.

Ο πρώην δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας αρχικά εξέφρασε προβληματισμούς σημειώνοντας ότι «έργο με παρατηρήσεις δεν μπορούμε να παραλάβουμε» στην δευτερολογία του όμως και με επιφυλάξεις τάχθηκε υπέρ της παραλαβής.

«Το μείζον είναι να λειτουργεί η Όαση και να μην ανακύψουν άλλα προβλήματα καθώς είναι έργο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ», ανέφερε στην τοποθέτησή της η Τατιάνα Καλογιάννη.

Υπέρ της παραλαβής τάχθηκε και ο Λάζαρος Νάτσης, αναφέροντας ότι προέχει να μην οδηγηθεί σε περιπέτειες η Όαση.

Ο Νίκος Γκόντας τόνισε ότι έχει συντελεστεί ήδη η αυτοδίκαιη παραλαβή του έργου και εξέφρασε τον προβληματισμό πως τον Απρίλιο του 2016 μισθώθηκε το κτίριο χωρίς να έχει γίνει η προσωρινή παραλαβή.

Ο Άρης Μπαρτζώκας σημείωσε πως κατά το παρελθόν αρκετά στοιχεία δεν είχαν αναφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και υπογράμμισε την ανάγκη να κλείσει το θέμα.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην τοποθέτησή του και απαντώντας σε προβληματισμούς που κατατέθηκαν τόνισε ότι «καμία απόφαση δεν είναι άμοιρη κινδύνων. Όμως πρέπει να πάρουμε εκείνη την απόφαση που είναι προς όφελος της πόλης και θα διασφαλίζει την επόμενη μέρα για την Όαση, ένα κτίριο σημείο αναφοράς για την πόλη».

Ο Δήμαρχος καυτηρίασε την στάση της προηγούμενης δημοτικής αρχής που οδήγησε το θέμα από αναβολή σε αναβολή και υπογράμμισε πως η ΔΗΑΝΕΤΑΙ έχει λάβει ήδη απόφαση ώστε να δοθούν οριστικές λύσεις για την εύρυθμη λειτουργίας της Όασης.

Έτσι εμπειρογνώμονας θα εξετάσει τα προβλήματα που αφορούν στη θέρμανση και την ψύξη του κτιρίου και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Οι λύσεις αυτές θα δρομολογηθούν σε συνεργασία της δημοτικής επιχείρησης με τον μισθωτή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία αποφάσισε την οριστική παραλαβή του έργου τριάμισι χρόνια μετά την μίσθωση του κτιρίου. (Θετική ψήφο πέραν της Δημοτικής Αρχής έδωσαν οι παρατάξεις του Θωμά Μπέγκα, της Τατιάνας Καλογιάννη και του Λάζαρου Νάτση).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ