Τέλος παρατάσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά

akinita ne16

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά, ξεκαθάρισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η 31η Αυγούστου είναι η τελική προθεσμία δήλωσης των αδήλωτων τετραγωνικών και τόνισε ότι οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τις δηλώσεις τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο συνολικός αριθμός αδήλωτων τετραγωνικών θα υπερβαίνει τα 13-14 εκατομμύρια. «Μιλάμε για έναν τεράστιο αριθμό, ο οποίος, ενώ είναι δηλωμένα κανονικά αυτά τα τετραγωνικά στο Ε9, δεν ήταν δηλωμένα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα οι δήμοι να χάνουν πάρα πολύ σημαντικά τέλη».

Θεοδωρικάκος: Τις επόμενες μέρες η πλατφόρμα για τους ομογενείς

«Χαρίσαμε τα τέλη και τα πρόστιμα για την τελευταία 5ετία, δίνουμε τη δυνατότητα στους δήμους από πρώτη Ιανουαρίου να εισπράττουν κανονικά [τα τέλη] με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά, άρα σώσαμε νοικοκυριά από μια σχέση ενοχής και τη μετατρέπουμε σε σχέση εμπιστοσύνης με κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση, δίνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των δήμων», υπογράμμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τέλος, αναφερόμενος στην ψήφο των ομογενών, υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα να γίνει πράξη το δικαίωμά τους και σημείωσε ότι τις επόμενες μέρες θα είναι σε θέση να παρουσιαστεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπαίνουν να εγγραφούν για να μπορούν να ψηφίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ