Την οριστική λήξη δύο μεγάλων και χρονιζόντων δικαστικών εκκρεμοτήτων, που αποτελούσαν “πονοκέφαλο” για τη διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου, έκανε γνωστή ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Οι αποφάσεις αυτές κλείνουν οριστικά δύο μέτωπα που αφορούσαν την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τα οικονομικά του φορέα.
Το “σίριαλ” της Σαγιάδας έλαβε τέλος
Η υπόθεση της εγκατάστασης μονάδας ασφαλτικών στην περιοχή της Σαγιάδας αποτελούσε ένα από τα πιο σύνθετα ζητήματα των τελευταίων ετών, με την Περιφέρεια να βρίσκεται σε συνεχή δικαστική διαμάχη με τους επίδοξους επενδυτές.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, το δικαστήριο έδωσε πλέον οριστική λύση, δικαιώνοντας πλήρως τις θέσεις της Περιφέρειας.
Όπως τόνισε ο κ. Καχριμάνης, παρά το γεγονός ότι οι ιχθυοπαραγωγοί της περιοχής δεν συμμετείχαν τελικά στη δικαστική διαδικασία, το αποτέλεσμα ήταν θετικό για το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον.
Σημείωσε μάλιστα πως, παρά την «εμμονή» και την επιμονή που επέδειξε η πλευρά του επενδυτή για περισσότερα από 15 χρόνια, η τωρινή απόφαση είναι τελεσίδικη.
«Είναι οριστική η απόφαση, η οποία δεν ανατρέπεται με τίποτα», δήλωσε χαρακτηριστικά, βάζοντας τέλος σε κάθε σενάριο επανόδου της συγκεκριμένης δραστηριότητας στην περιοχή.
Μιας δραστηριότητας που έχει ταλαιπωρήσει την περιοχή και τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ιχθυοκαλλιέργεια επί σειρά ετών.
Γλίτωσε αποζημιώσεις για το Βυρσοδεψείο στην Κόνιτσα
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε μια ακόμα παλαιότερη υπόθεση, αυτή του βυρσοδεψείου στην Κόνιτσα. Πρόκειται για μια ιστορία που πηγαίνει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Η επιχείρηση ζητούσε αποζημιώσεις από την Περιφέρεια, ωστόσο το δικαστήριο έβαλε τέλος και σε αυτή τη διεκδίκηση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τα ταμεία της Ηπείρου.