Τέλος και το κέντρο φύλαξης εμβολίων στα Ιωάννινα

xardalias giannena

Ήταν Δεκέμβριος του 2020 όταν ο τότε Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επιθεωρούσε το κέντρο φύλαξης εμβολίων στα Ιωάννινα όπου είχαν τοποθετηθεί τα ψυγεία για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Ο χώρος βρισκόταν στις εγκαταστάσεις της Συνεταιριστικής Φαρμακαποθήκης Ηπείρου και ήταν ένας από τους πέντε πρώτους που είχαν λειτουργήσει στην χώρα καλύπτοντας τις ανάγκες ολόκληρης της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Μάρτιος του 2023..

Το κέντρο φύλαξης ολοκληρώνει τον σκοπό του. Ήδη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δόθηκε οδηγία στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου που είχε την ευθύνη λειτουργίας να προχωρήσει στην απομάκρυνση όλου του εξοπλισμού όπως κάμερες παρακολούθησης, τηλεφωνικές γραμμές, ίντερνετ κα προκατασκευασμένους οικίσκους για τις ανάγκες της φύλαξης..

Όσο για τα περίφημα ψυγεία αυτά θα μεταφερθούν πλέον στην Αθήνα. Στο εξής οι προμήθειες των εμβολίων θα γίνονται απευθείας στο Εμβολιαστικό Κέντρο που προς το παρόν τουλάχιστον θα συνεχίσει τη λειτουργία του και τα Νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ