Τέλος εποχής για την χωματερή στον Κούκο

dourouti3Από την 1η Νοεμβρίου αναμένεται να κλείσει οριστικά η χωματερή στη θέση Κούκος της Πρέβεζας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες χωματερές στην Ήπειρο, η οποία εξυπηρετεί την πόλη της Πρέβεζας και τους πέριξ οικισμούς για περισσότερα από σαράντα χρόνια και είχε μετατραπεί σε εφιάλτη για την περιοχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας έχει λάβει ήδη απόφαση για μεταφορά όλων των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και τη λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης στη Βιομηχανική Περιοχή.

Η Επιτροπή Αγώνα για το κλείσιμο της χωματερής έχει πρωτοστατήσει ώστε να απαλλαγεί η περιοχή από μία μεγάλη πληγή και τώρα εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή.

Μάλιστα μετά την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τη δέσμευση που έλαβε για κλείσιμο της χωματερής από την 1η Νοέμβρη, εκφράζει την ικανοποίησή της και καλεί όλους να συμβάλλουν ώστε να μην οδηγούνται πλέον απορρίμματα στον Κούκο.

«Η παράνομη χωματερή στον «ΚΟΥΚΟ» μετά από 40 χρόνια, κλείνει οριστικά και αμετάκλητα.

Αυτό σημαίνει για όλους μας, ότι θα απαγορεύεται αυστηρά η ρήψη σκουπιδιών, μπαζών ή άλλων ογκωδών αντικειμένων στην περιοχή.

Παρακαλούμε όλους τους συνδημότες μας, να τηρήσουν την παραπάνω απαγόρευση, για το καλό όλων μας, διότι η περιοχή είναι πολύ υποβαθμισμένη, μολυσμένη σε μεγάλο βαθμό και δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση.

Από την 1η Νοεμβρίου θα υπάρχουν στην περιοχή πινακίδες όπου θα αναφέρεται το κλείσιμο της χωματερής και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής μαζί με τους κατοίκους θα ελέγχουν την περιοχή με περιπολίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ