Τελικά ήταν σχέδιο ή απόφαση;

«Είναι η πρώτη μεγάλη απόφαση που παίρνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου που έχει να κάνει με τον Κανονισμό Τιμολόγησης, την τιμολογιακή πολιτική και τις εισφορές που πρέπει να πληρώσουν οι δήμοι προς τον φορέα για την διαχείριση όλων των υπηρεσιών, για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης, μεταφορές των σύμμεικτων απορριμμάτων στο εργοστάσιο, μεταφορά του υπολείμματος, το κόστος διαχείρισης του υπολείμματος στους ΧΥΤΥ και τα λειτουργικά έξοδα του Φορέα.

Υπήρχε μία ευρεία πλειοψηφία στην λήψη της απόφασης όπως και αναμενόταν και προχωράμε στην έγκριση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε όλοι είναι ότι υπάρχει ένα καλό κλίμα για τη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης, ότι τα απορρίμματα είναι αρμοδιότητα του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης και ότι αυτές οι λειτουργίες δεν μπορούν να περιμένουν γιατί είναι και θέμα δημόσιας υγείας και να βρεθούν τρόποι ώστε το κόστος αυτό που βγάζουμε για την πρώτη χρονιά, με κάποια μέτρα να μειωθεί τα επόμενα έτη που έρχονται».

Αυτό είναι το βασικότερο απόσπασμα των δηλώσεων που έκανε στις 3 Μαρτίου, μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ ο Πρόεδρός του και δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής.

Τόσο από τις δηλώσεις όσο και από όσα είχαν ειπωθεί στην διάρκεια της συνεδρίασης δεν προέκυπτε ότι πρόκειται για «Σχέδιο τιμολόγησης» αλλά ήταν σαφές ότι πρόκειται για απόφαση καθορισμού της τιμολογιακής πολιτικής όπως άλλωστε αναφερόταν και στην πρόσκληση για την συνεδρίαση. Αναλυτικά εδώ 

Απορίας άξιον είναι τι κατάλαβαν τα 25 περίπου μέλη του ΦΟΔΣΑ, δήμαρχοι κι αντιδήμαρχοι κατά κανόνα…

Τι ψήφισαν;

Σχέδιο ή απόφαση;

Ας το ξεκαθαρίσουν οι ίδιοι… Ειδικά εκείνοι που στην συνεδρίαση επέμεναν ότι απαιτούνται πρώτα αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και ήταν αυτοί που κατεξοχήν λοιδορήθηκαν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ