Τέλη με τον μήνα από τον Μάιο

teli kikloforias

Aπό τον Μάιο θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Η ρύθμιση αυτή θα αφορά στους ιδιοκτήτες των ΙΧ που έχουν θέσει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας mycar.aade.gov.gr το όχημα τους σε καθεστώς ακινησίας και επιθυμούν να το κυκλοφορήσουν εκ νέου.

Η διαφορά είναι ότι φέτος δεν θα υπάρξει πέναλτι τους ενός επιπλέον μήνα για τους ιδιοκτήτες των ΙΧ όπως ίσχυε μέχρι τώρα, ωστόσο το όχημα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο για να ενταχθεί ο ιδιοκτήτης στην ρύθμιση αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια, εάν κάποιος επιθυμούσε να πάρει πίσω τις πινακίδες που είχε καταθέσει στην εφορία θα έπρεπε να καταβάλει πρόστιμο ίσο με το 1/12 ή με τα 2/12 των ετήσιων τελών.Επίσης επισημαίνεται ότι, η πληρωμή του ποσού για τα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να γίνεται μέσω Taxis και θα αφορά μόνο για τους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Όπως δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον Real fm 97,8 και: “Για όσους μήνες θα κυκλοφορούν τα οχήματα θα πληρώνουν τέλη, έχουμε την περίφημη άσκηση των δωδεκατημορίων. Αυτό θα γίνει από τον Μάιο ώστε να καλύψουμε και όσους πλήρωσαν τέλη Φεβρουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς το πέναλτι του ενός μήνα που είχε υποβάλει η προηγούμενη κυβέρνηση”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ