Τελευταίο αντίο στον Δ. Γιωτίτσα- Πάνδημη η κηδεία

giotitsas dimitris

giotitsas dimitris

Εκατοντάδες φίλοι, συγγενείς κι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης είπαν το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Γιωτίτσα, που έφυγε από την ζωή και συνάμα εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Το μεσημέρι τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας και η ταφή έγινε στο κοιμητήριο της Γορίτσας, την γενέτειρα του Δημήτρη Γιωτίτσα και τον τόπο που αγαπούσε ιδιαίτερα.

Ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση επί σειρά ετών ενώ υπήρξε από τους πρωτεργάτες για την ίδρυση της Δημοτικής Πινακοθήκης.

O Δημήτρης Γιωτίτσας γεννήθηκε στη Γορίτσα Κουτσελιού και πήγε σχολείο στο ιεροδιδασκαλείο Βελλάς. Αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ και τη Βιομηχανική Θεσσαλονίκης και εργάστηκε επί σειρά ετών στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Το 1991 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων και υπηρέτησε ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, αλλά και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σε δύο διαφορετικές περιόδους. Υπήρξε από τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη δημιουργία και λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων, ένα θεσμό που υπηρέτησε πιστά ακόμα και όταν αποχώρησε από την αυτοδιοικητική πολιτική συνδέοντάς το όνομά του με αυτή.

Αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβούλιο της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων και χρόνια συνδικαλιστής στην ΟΤΟΕ.

«Ο Δημήτρης Γιωτίτσας ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η λιτότητα, η εργατικότητα, η δημοκρατικότητα και το ήθος του.

Άνθρωπος διακριτικός, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις και πάνω απ’ όλα ενεργός πολίτης, με συμμετοχή, δράσεις και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Ο Δημήτρης έφυγε, αλλά άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην πόλη και τους ανθρώπους της», ανέφερε χαρακτηριστικά στον επικήδειο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ