Τελεσίγραφο στους διοικητές για συγχωνεύσεις κλινικών

nosokomio

nosokomioΝα επισπεύσουν τις διαδικασίες για τις συγχωνεύσεις των κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία ζητά το υπουργείο Υγείας από τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών.

Ειδικότερα, οι διοικητές καλούνται να παραδώσουν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες πλήρη στοιχεία για την κάλυψη των κλινών και την αποδοτικότητα των κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία στον υπουργό.

Στόχος είναι να ενοποιηθούν οι περισσότερες από τις 661 κλινικές μέσα στον Δεκέμβριο και οι υπόλοιπες στις αρχές του Ιανουαρίου, έτσι ώστε η νοσοκομειακή δαπάνη να κλείσει το τρέχον έτος στα 2,2 δισ. ευρώ και το 2013 στα 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο των συγχωνεύσεων, θα ενοποιηθούν οι κλινικές της ίδιας ειδικότητας σε όλα τα νοσοκομεία, αλλά και σε αυτά που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, πάντως, τονίζει ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι θέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών και πως οι συγχωνεύσεις αφορούν μόνο κλινικές και όχι νοσοκομεία.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, μιλώντας στο περιθώριο του Eurogroup, αναφέρθηκε στα μέτρα που έχουν ληφθεί στον τομέα της υγείας, αναγνωρίζοντας τα αποτελέσματα που έχουν φέρει οι προσπάθειες για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

“Στον τομέα της υγείας τα μέτρα για την υπερσυνταγογράφηση και τη διαφθορά θα μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες κατά ένα δισ. ευρώ ή 25% για φέτος κι άλλα 800 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δυο χρόνια” είπε ο επίτροπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ