Τελεσίγραφο για την πτήση από την Κοπεγχάγη..

apollo eggrafo

apollo eggrafo

Τα καύσιμα που δεν υπάρχουν, κόβουν τα φτερά του αεροδρομίου Ιωαννίνων και μαζί τορπιλίζουν τα όνειρα να αποτελέσει πύλη της Ηπείρου προς τον κόσμο! Κι αυτό γιατί η ζημιά που θα προκληθεί, δεν περιορίζεται στις πτήσεις από την Δανία, οι οποίες θα ακυρωθούν, αλλά πρόκειται για πλήγμα στην τουριστική ταυτότητα και κυρίως στην τουριστική αξιοπιστία της περιοχής.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost, η Σκανδιναβικών συμφερόντων Apollo, που είχε κλείσει τις πτήσεις τσάρτερ, έδωσε ουσιαστικά το τελευταίο τελεσίγραφο προς τους τοπικούς φορείς. Σύμφωνα με αυτό, αν μέχρι την Παρασκευή, δεν υπάρξει θετική απάντηση για την δυνατότητα εφοδιασμού με καύσιμα, τότε θα ακυρωθούν όλες οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί, αρχής γενομένης από την 5η Ιουνίου.

Απομένουν ουσιαστικά 48 ώρες για την εξεύρεση λύσης, η οποία όμως όσο περνάει ο χρόνος, τόσο δείχνει να απομακρύνεται. Άλλωστε όσες παρεμβάσεις έγιναν μέχρι στιγμής δεν απέδωσαν.

Στο κενό φαίνεται ότι έπεσε και η κοινή επιστολή Περιφερειάρχη και Δημάρχου, οι οποίοι εγγράφως διαβεβαίωναν ότι αναλαμβάνουν να καλύψουν το κόστος μετακίνησης κινητής μονάδας ανεφοδιασμού προς και από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, με δεδομένη την τεράστια σημασία που έχει για την Ήπειρο η έναρξη των αεροπορικών πτήσεων από χώρες του εξωτερικού.

Η επιστολή απευθύνονταν στην κοινοπραξία Gissco, που είχε αναλάβει την τροφοδοσία του αεροδρομίου με καύσιμα και αποχώρησε πριν λίγους μήνες, ενώ κοινοποιούνταν και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι από την Περιφέρεια, τον Δήμο και την Ένωση Ξενοδόχων, είχε ενημερωθεί το Υπουργείο Υποδομών ενώ αλλεπάλληλες ήταν οι επικοινωνίες με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Απάντηση δεν υπήρξε!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ