Τελεσίγραφο Διαμαντοπούλου στους Πρυτάνεις

anna_diamantopoulouΝέο προειδοποιητικό μήνυμα στους πρυτάνεις στέλνει η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει γίνει η εκλογή συμβουλίων διοίκησης προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.

Στη συνάντηση που είχαν οι πρυτάνεις με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλο, οι πρυτάνεις ζήτησαν την έγκριση του προϋπολογισμού των πανεπιστημίων από τις συγκλήτους και όχι από τα συμβούλια διοίκησης και την παράταση ή αποδέσμευση της ημερομηνίας διεξαγωγής των συμβουλίων διοίκησης από τον προϋπολογισμό.

Αυτό, όμως, δεν έγινε αποδεκτό από το υπουργείο, με την Άννα Διαμαντοπούλου να καλεί τα πανεπιστήμια να προχωρήσουν άμεσα στην προκήρυξη εκλογών.

Ειδικότερα, ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων και πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τρ. Αλμπάνης, στο τέλος της συζήτησης, είπε-μεταξύ άλλων-ότι συνεχίστηκε σε καλό κλίμα η συζήτηση για το θέμα της επίλυσης των προβλημάτων των Πανεπιστημίων. Συζητήθηκε, κυρίως, το θέμα των οικονομικών προβλημάτων και ιδιαίτερα το θέμα του προϋπολογισμού των Ιδρυμάτων. Ως γνωστόν, τα Ιδρύματα οφείλουν να ολοκληρώσουν ως τις 15 Ιανουαρίου τις εκλογές, για να γίνει η χρηματοδότηση μέσω των νέων συμβουλίων, όπως επιτάσσει ο νέος νόμος.

«Είπαμε να “ξεμπλοκαριστεί” το ζήτημα του προϋπολογισμού από τις εκλογές των μελών των συμβουλίων» πρόσθεσε ο κ. Αλμπάνης. «Περιμένουμε να ληφθεί πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Προτείναμε λύσεις για εκείνα τα πανεπιστήμια που δεν θα έχουν συμβούλια διοίκησης ως τις 15 Ιανουαρίου» συμπλήρωσε.

Νέα συνάντηση πρυτάνεων και αναπληρωτή υπουργού Παιδείας αναμένεται εντός της εβδομάδας, πιθανόν την προσεχή Τετάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ