Τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο με την αλληλοεκτίμηση να περισσεύει…

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα όπου η συναίνεση και η αλληλοεκτίμηση περίσσευε  πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου. Μετά από πέντε χρόνια ο κύκλος του κλείνει για να ανοίξει ένας καινούριος με τον Αλέκο Καχριμάνη να παραμένει στη θέση του αλλά με πολλά πρόσωπα να αλλάζουν. Στο κλείσιμο του κύκλου αυτού λοιπόν ο Πρόεδρος του σώματος και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων έκαναν έναν μικρό απολογισμό αναγνωρίζοντας αφενός ότι έγινε έργο στην περιοχή και αφετέρου επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία όλων των παρατάξεων.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταύρος Παργανάς, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του σώματος για την συνεργασία που υπήρξε κατά την πενταετία, εξέφρασε την εκτίμησή του για όλους και ευχήθηκε και το νέο συμβούλιο να εργαστεί με τον ίδιο ζήλο.

Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης αναφέρθηκε στις μεγάλες παρεμβάσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της πενταετίας που κλείνει επισημαίνοντας ότι η  Περιφέρεια ανταποκρίθηκε στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις απαιτήσεις των πολιτών.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην διάρκεια της πενταετίας:

-Αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαικά προγράμματα

– Ανασυγκροτήθηκε ο πρωτογενής τομέας

– Ολοκληρώνονται τα μεγάλα περιβαλλοντικά έργα στους τομείς των απορριμμάτων, της αποχέτευσης και των βιολογικών καθαρισμών.

– Έγιναν νέα οδικά έργα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

– Έγιναν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του αεροδρομίου.

– Υπήρξε η συνδρομή της Περιφέρειας σε νοσοκομεία, δήμους και ΕΚΑΒ

– Συνδρομή στην αντιμετώπιση προβλημάτων καθημερινότητας.

«Συμβάλλατε όλοι σε αυτά, υπήρξαν διαφωνίες και εντάσεις αλλά κρατήθηκε ένα πολύ υψηλό επίπεδο» τόνισε ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους, τους χωρικούς και τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχης καθώς και τους εργαζόμενους.

Ο Κώστας Μπασούκας σημείωσε ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις με τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες υπήρξαν άριστες και δεδομένες οι πολιτικές διαφορές.

Ο Γιώργος Ζάψας σημείωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή πιστώνετε τα έργα που έγιναν και τόνισε ότι υπάρχει μία διαφορετική προσέγγιση για τον σχεδιασμό. Ωστόσο η αγωνία για την επόμενη μέρα στην Ήπειρο είναι κοινή.

«Έχετε το μαχαίρι και το πεπόνι αλλά καλό είναι να ακούσετε και την αντιπολίτευση» είπε ο Γιώργος Ζάψας ο οποίος έδωσε και μία συμβουλή στον Περιφερειάρχη: Να απελευθερώσει τις δυνάμεις του 57%, τις δυνάμεις των 29 συμβούλων που θα διαθέτει τη νέα περίοδο και να τους δώσει την ευκαιρία να προσφέρουν. Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη για μεγαλύτερη συνεργασία με την αντιπολίτευση καθώς και εκεί υπάρχουν σημαντικές δυνάμεις.

Κριτική για γενικότερα πολιτικά ζητήματα έκαναν η Όλυ Τσουμάνη και ο Νίκος Ζήκος. Η Όλυ Τσουμάνη ανέφερε ότι η παράταξή της έκανε μεγάλη προσπάθεια να υπερασπιστεί τα αιτήματα των λαικών τάξεων ενώ ο Νίκος Ζήκος υποστήριξε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν συζήτησε πολιτικά θέματα και μετατράπηκε σε υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ