Τελευταία μηνύματα, τελευταία διλήμματα

Τα τελευταία μηνύματα με τα διλήμματα της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής έστειλαν λίγο πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου οι δύο πρωταγωνιστές του δεύτερου γύρου. Ο Μωυσής Ελισάφ και ο Θωμάς Μπέγκας. Οι δυο τους, με δύο διαφορετικές παρατάξεις που παρουσιάζουν δύο διαφορετικές αντιλήψεις για τον δήμο και την πόλη θα κριθούν από τους πολίτες. Οι πολίτες θα αποφασίσουν την Κυριακή για τα Γιάννινα της επόμενης τετραετίας. Γιατί η ψήφος της Κυριακής θα ορίσει την πορεία της πόλης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι πολίτες θα κρίνουν με βάση την δική τους οπτική, την καθημερινότητα της πόλης και τις προσδοκίες για το μέλλον.

Βασικό ζητούμενο βέβαια είναι η συμμετοχή στην κάλπη. Κι αυτό είναι στοιχείο που τονίζουν και οι δύο υποψήφιοι για την δημαρχία.

Το μήνυμα του Μωυσή Ελισάφ

Την Κυριακή καλούμαστε και πάλι στην κάλπη. Αυτή την φορά για να εκλέξουμε τον δήμαρχο της πόλης μας. Η διαδικασία αυτή απαιτεί την συμμετοχή μας. Την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Η παράταξή μας απευθύνει έκκληση σε όλους να προσέλθουν στις κάλπες.

Την πρώτη Κυριακή από τους 75.947 εγγεγραμμένους εκλογείς στο Δήμο ψήφισαν οι 49.769. Η αποχή έφτασε στο 34%.

Την δεύτερη Κυριακή και σε μία αναμέτρηση από την οποία θα αναδειχθεί ο δήμαρχος της επόμενης τετραετίας, η συμμετοχή μας πρέπει να μαζική.

Παρακαλούμε όλους και όλες για την προσέλευσή τους ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνουν.

Την προηγούμενη Κυριακή αναμετρήθηκε η πράξη με την πρόθεση. Το αποτέλεσμα με την υπόσχεση.

Τώρα κρίνονται δύο πρόσωπα. Το έργο τους, το πρόγραμμά τους, η προσωπική τους πορεία, η δυνατότητα να εμπνεύσουν, η δυνατότητα να βγάλουν τα Γιάννενα στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Κρίνεται η συνέπεια που έδειξαν στην προσωπική τους διαδρομή. Η στάση τους όταν διακυβεύονταν σημαντικά ζητήματα της πατρίδας. Η ικανότητα, η αποτελεσματικότητά τους, εν τέλει οι προσωπικότητές τους!

Με την τακτική των τελευταίων πέντε ετών οι πολίτες έγιναν μάρτυρες της οπισθοδρόμησης, που δεν υποβάθμισε  μόνο το κύρος της πολιτικής, δεν επιχείρησε μόνο την ανασυγκρότηση του πιο φτηνού και ιδιοτελούς παλαιοκομματισμού που  η χώρα μας το πλήρωσε και το πληρώνει ακόμα αλλά υποτίμησε και τον δημότη.

Το γνωρίζει καλά ο καθένας και η κάθε μία.

Σήμερα απευθυνόμαστε σε όλους.

Σε όλους εκείνους που θέλουν μια άλλη σχέση με τον δήμο. Καθαρή, ισότιμη και έντιμη. Που θέλουν έναν δήμο σύγχρονο όπως είναι τα γειτονικά μας Τρίκαλα. Που θέλουν έναν δήμο σημείο αναφοράς στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, έναν δήμο που δεν θα επαίρεται για μερικά χιλιόμετρα ασφάλτου και για κάποια πεζοδρόμια που αποτελούν βασική του υποχρέωση προς τους πολίτες.

Σπάμε τους πελατειακούς δεσμούς, δίνουμε ελευθερία στους υπαλλήλους, αξιοποιούμε το ανθρώπινο δυναμικό.. Δίνουμε πρόσβαση στον πολίτη. Να λύσει το πρόβλημά του χωρίς παρεμβάσεις.

Την Κυριακή έχουμε μία και μοναδική ευκαιρία.

Να αφήσουμε πίσω μας αυτές τις λογικές που διχάζουν και πληγώνουν. Να κάνουμε μία νέα αρχή. Όλοι μαζί, ενωμένοι.

Ενωμένοι και με ένα ευρύ μέτωπο συνεργασιών όλων των υγιών δυνάμεων, από όλους τους χώρους, θα πορευτούμε για νέα εποχή. Συνεργασίες ισότιμες μεταξύ όλων των παρατάξεων, με βάση τα προγράμματά μας, τις αρχές μας και με μοναδικό σκοπό να γίνει καλύτερο το κοινό μας σπίτι. Η πόλη μας.

Χωρίς συναλλαγές, χωρίς συμφωνίες παρασκηνίου.

Μπορούμε όλοι μαζί, με διαφάνεια, με σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία των παρατάξεων, με σεβασμό στους πολίτες που είναι οι τελικοί κριτές, να κάνουμε ένα άλμα προόδου.

Τα Γιάννενα μπορούν να αλλάξουν και την Κυριακή αλλάζουν.

Το μήνυμα του Θωμά Μπέγκα

 «Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους δημότες του Δήμου μας να προσέλθουν στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή .

Μαζικά και συμμετοχικά. Γιατί η δημοκρατία θωρακίζεται μόνο μέσα από τη συμμετοχή και όχι από την αποχή. Ενισχύεται μέσα από τη δράση κι όχι την αδράνεια.

Με την ψήφο σας την προηγούμενη Κυριακή διαμορφώσατε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναδείξατε την παράταξη μας πρώτη και με μεγάλη διαφορά, δίνοντας μας την πιο ισχυρή αριθμητική αλλά κυρίως πολιτική νομιμοποίηση, για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις συνεργασιών που απαιτούνται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, συζήτησε με όλες τις παρατάξεις που δεν πέρασαν στο 2ο γύρο.

Επιβεβαιώθηκε ότι έχουμε συναντίληψη σε ένα μεγάλο εύρος κρίσιμων θεμάτων του Δήμου και είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουμε ενωτικά και δημοκρατικά. Να ενώσουμε τις θετικές δυνάμεις του Δήμου μας.

Στα χρόνια που πέρασαν, κατά την πρώτη μας θητεία, αλλά και στα χρόνια που έρχονται δεν χάσαμε και δεν θα χάσουμε, ποτέ, το βασικό μας στόχο:

Την ενίσχυση των Δημοκρατικών Θεσμών, την απαλλαγή από τον αυταρχισμό και τις νοοτροπίες, που θέλουν το Δημαρχείο κλειστό και απόμακρο.

Αυτή την Κυριακή κρίνουμε, συμμετέχουμε, ψηφίζουμε

Θα επιτρέψουμε να θριαμβεύσει ο λαϊκισμός του εύκολου λόγου και των ανέξοδων υποσχέσεων ή θα χτίσουμε πάνω στην τεράστια προσπάθεια που προηγήθηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια.

Θα ανακόψουμε την πορεία που οδηγεί στο μέλλον με συγκεκριμένο σχέδιο και διασφαλισμένους πόρους ή θα αρκεστούμε σε προθέσεις που αποτελούν κακέκτυπο αντίγραφο ενός έργου που ήδη υλοποιείται. 

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες.

Απέναντι στις προσωπικές στρατηγικές, εμείς προτάσσουμε το συλλογικό συμφέρον.

Ενώνουμε τις θετικές δυνάμεις του τόπου μας  και προχωράμε ενωμένοι και δυνατοί, για μια ακόμη νίκη των πολιτών, την Κυριακή 2 Ιουνίου».

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ