Η πατάτα Χρυσοβίτσας, αποτελεί ένα ακόμη προιόν του πρωτογενούς τομέα που αναμένεται να αποκτήσει «ταυτότητα».
Την διαδικασία κινεί η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία μέσω της Επιτροπής Περιβάλλοντος προχωρά σε προγραμματική σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σκοπός είναι να γίνει η απαιτούμενη έρευνα και η συλλογή στοιχείων ώστε να προχωρήσει η κατοχύρωση της πατάτας Χρυσοβίτσας ως προιόν προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης.
Οι λόγοι που επιλέχθηκε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και όχι η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναμένεται να εξηγηθούν κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής, την Παρασκευή.