Ταξίδι σωτηρίας για νεαρό πελαργό!

pelargos tr

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του προσωπικού της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου μετά από κλήση που δέχθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Παγκρατίου για νεαρό τραυματισμένο λευκό πελαργό.

Το προσωπικό εντόπισε το πτηνό και το μετέφερε για τις πρώτες βοήθειες στον κτηνίατρο.

Ο πελαργός έφερε βαρύ τραύμα στο πόδι, αλλά χωρίς εμφανή σοβαρά τραύματα στον κορμό και στις φτερούγες του. Αφού έλαβε τις πρώτες βοήθειες, στάλθηκε για περίθαλψη στο Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής- ΑΝΙΜΑ. Ο τραυματισμένος πελαργός στάλθηκε στην Αθήνα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας και παραλήφθηκε από αρμόδιους του Συλλόγου ΑΝΙΜΑ. Αναμένονται νεότερα για την κατάσταση της υγειάς του.

«Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια, τον κ. Νίκο Σωτηρίου πρόεδρο του χωριού  που εντόπισε τον πελαργό και κάλεσε άμεσα, τον κτηνίατρο κ. Παναγιώτη Καλόγηρο που ανταποκρίθηκε και προσφέρθηκε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο πτηνό εθελοντικά,  το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας  για την μεταφορά του, καθώς και το Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής-  ΑΝΙΜΑ για την άμεση περίθαλψή του στην Αθήνα» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Μονάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ