Ταξίδι ενημέρωσης μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Κόνιτσας

epal konitsa

Μαθητές του τομέα Οικονομίας – Διοίκησης του 1ου ΕΠΑΛ Κόνιτσας πραγματοποίησαν  ένα υπέροχο «ταξίδι» ενημέρωσης και γνώσης στα πλαίσια εκπαιδευτικών/ενημερωτικών επισκέψεων/πρακτικής άσκησης/μελέτη περίπτωσης (casestudy) στον τομέα του Τουρισμού, της Οικονομίας και των Logistics.

Πρώτος σταθμός το Αεροδρόμιο “Βασιλεύς Πύρρος” των Ιωαννίνων, όπου τους μαθητές καλωσόρισαν και  ενημέρωσαν ενδελεχώς, ο αερολιμενάρχης κ. Μητσιμάρης Βασίλειος και η κα Νίκη Παύλου εκπρόσωπος της εταιρίας Handling Skyserv, για τον τρόπο λειτουργίας και τις προοπτικές εξέλιξης του αεροδρομίου.

Δεύτερος σταθμός η Περιφέρεια Ηπείρου και η Διεύθυνση Τουρισμού, όπου η κα Ιουλία Μαρκούλα Διευθύντρια του αντίστοιχου τμήματος και ο κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Τουρισμού παρείχαν μια εξαιρετική φιλοξενία και ενημέρωση σχετικά με την μεγάλη συμβολή της Περιφέρειας στην ανάπτυξη του Τουρισμού σε όλη την ‘Ήπειρο, αλλά και μέσα από την εμπειρία τους, σχετικά με τους τρόπους Προώθησης και Ανάπτυξης συνολικά του Τουριστικού προϊόντος.

Τρίτος σταθμός η Ξενοδοχειακή μονάδα “Olympic” του κ. Στάθη Σιούτη, όπου ο ίδιος και οι συνεργάτες του, υποδέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς και ενημέρωσαν διεξοδικά για τις μεθόδους Προώθησης του Τουρισμού, τις Προοπτικές Εξέλιξης του Τουρισμού και ειδικότερα των Ξενοδοχειακών Μονάδων, παρέχοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές να κάνουν μελέτη περίπτωσης (casestudy) μιας επιτυχημένης οικογενειακής επιχείρησης στον αντίστοιχο κλάδο.

«Ευχαριστούμε θερμά όσους συνέβαλλαν σε αυτή την εποικοδομητική ενημέρωση και μοναδική εμπειρία για τους μαθητές μας, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στις 14-26 Φεβρουαρίου 2024 στη Βαρκελώνη – Βαλένθια και άλλες πόλεις της Ισπανίας στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος Erasmus+ με θέμα «Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Προώθηση  Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού στο πλαίσιο της Πράσινης Οικονομίας», προκειμένου να γνωρίσουν,να μελετήσουν και να αποκτήσουν γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες, ώστε να είναι εκείνοι που θα συμβάλλουν μελλοντικά στην εξέλιξη του Τουριστικού προϊόντος της περιοχής.Το 1ο ΕΠΑΛ Κόνιτσας συνδέει το σχολείο με την αγορά εργασίας και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν εφόδια, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και τα ευρωπαϊκά πρότυπα» σημειώνεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ