Τασούλας καλεί Φάμελλο για το βιοαέριο

Στις μονάδες βιοαερίου που αδειοδοτήθηκαν από την Αποκεντρωμένη Ηπείρου επανέρχεται ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, επισημαίνοντας τις μεγάλες ευθύνες που έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τονίζει ο κ. Τασούλας, αγνόησε προκλητικά όλες τις αντιδράσεις και τα επιχειρήματα κι αντί να παγώσει παρόμοιες εγκρίσεις που αγνοούν θεμελιωμένες ενστάσεις για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

«Τώρα στο θέμα εκτός από την ανησυχία προστίθεται η απογοήτευση και η οργή για την στάση Ποντίου Πιλάτου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ειδικά του κ. Φάμελλου.  Την ευθύνη όμως δεν θα αποφύγει τελικά να αναλάβει, δεδομένου ότι τόσο ο Δήμος Ζίτσας όσο και άλλοι θιγόμενοι φορείς αυτονοήτως και θα προσβάλουν ενώπιόν του τη χορηγηθείσα άδεια», τονίζει ο κ. Τασούλας.

Θυμίζει δε ότι προ  ολίγων μηνών ο Υπουργός απέρριψε τη λειτουργία σταθμού παραγωγής ενέργειας από βιομάζα στο δήμο Θέρμης Θεσσαλονίκης, που συμβαίνει να είναι στην εκλογική του περιφέρεια. 

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη στάση του επί της προσφυγής που θα υποβληθεί και κατά των μονάδων βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων ώστε να αποδείξει πως τα κίνητρά του είναι αποκλειστικά νομιμότητας και περιβαλλοντικά και όχι ψηφοθηρικά» καταλήγει ο βουλευτής Ιωαννίνων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ