Ταπραντζή- Παπαλέξης, κοινή πορεία στις δημοτικές εκλογές

taprantzi papalexis

Ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η Τζένη Ταπραντζή και ο Γιάννης Παπαλέξης εκπροσωπώντας τις παρατάξεις «Δημοτική Αναγέννηση» και «Γέφυρα στο Μέλλον» ανακοίνωσαν και επίσημα την συνεργασία τους κάτι που προμηνύει και την κοινή τους κάθοδο.

Όπως ανέφεραν στην διάρκεια συνέντευξης τύπου συμφώνησαν σε έξι κυρίαρχους και βασικούς άξονες, «που μπορούν να αποτελέσουν το κεντρικό όραμα μιας ακόμη ευρύτερης συνεργασίας για την μεγάλη αλλαγή στον Δήμο Αρταίων»!

   Οι άξονες αυτοί είναι:

1. Κοινή-πλατιά-Ενωτική δράση ευρύτερων δυνάμεων της τοπικής μας κοινωνίας που μπορούν και πρέπει να συστρατευθούν στο όραμα για να βγεί ο Δήμος από το τέλμα.

2. Επικέντρωση του οράματός μας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, που πηγάζουν από την γεωφυσική της θέση, τις Ιστορικές και πολιτιστικές της αναφορές, τον αγροτικό και ευρύτερα παραγωγικό της τομέα.

3. Αλλαγή στόχευσης της δημοτικής αρχής από την λογική των μικροεξυπηρετήσεων και της ενασχόλησης με τα αυτονόητα της καθημερινότητας με ένα ευρύ σχέδιο μεγάλων παρεμβάσεων που θα καλύψει το χαμένο έδαφος και θα οδηγήσει τον Δήμο μας στην θέση που του αρμόζει στο μέλλον.

4. Η οικονομική κρίση και τα επανειλημμένα κτυπήματα των τελευταίων χρόνων έχουν συσσωρεύσει δυσβάσταχτα βάρη στα λαϊκά στρώματα της τοπικής μας κοινωνίας. Η δική μας φιλοσοφία είναι πως η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι το μακρύ χέρι εφαρμογής τέτοιων πολιτικών αλλά πρέπει να δίνει μάχη στηρίζοντας τα ευάλωτα και αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

5. Μια τέτοια συστράτευση, δεν θα μπορούσε να μην έχει πολυτασικό πρόσημο απέναντι στον βαθύ ελιτισμό της λογικής που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας, που αναλώνεται στην διαχείριση των τετριμμένων και τις μικροεξυπηρετήσεις.

Κι ακόμη δεν θα μπορούσε να μην είναι βαθιά δημοκρατική, έτσι ώστε να απελευθερωθούν οι αστείρευτες δυνάμεις του τόπου μας απέναντι στον “Δημαρχοκεντρικό” αυταρχισμό και την εξουσία των “ημετέρων”.

6. Η προσπάθεια αυτή είναι αναγκαίο να συγκλίνει πολίτες, στελέχη και αυτοδιοικητικές δυνάμεις από διαφορετικές ιδεολογικοφιλοσοφικές αφετηρίες που έχουμε την κοινή αγωνία για την πορεία του Δήμου μας. Κι όλα αυτά με πρωταγωνιστή τον πολίτη, μακριά από παραπολιτικά παρασκήνια, μικροκομματικούς μηχανισμούς και μεθοδεύσεις που εξυφαίνονται έξω από την κοινωνία, πίσω από τις ερμητικά κλεισμένες κουρτίνες των “παρακυκλωμάτων” του τόπου μας.

   «Είμαστε σίγουροι ότι η ήδη μεγάλη αυτοδιοικητική μας ομάδα θα πλατιάσει σύντομα ακόμη περισσότερο και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία, θα γίνει αυτοδιοικητικό πλειοψηφικό ρεύμα και θα φέρει την μεγάλη ανατροπή στον Δήμο μας. Την ευθύνη αυτή φέρουμε όλοι μας, εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί και ενεργοί πολίτες.

Την χρωστούμε στις παρακαταθήκες τους τόπου μας, την υποσχόμαστε για το μέλλον του» σημειώνεται από τους δύο επικεφαλής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ