ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση 10 ημερών για τα περιφερειακά αεροδρόμια

AER AKTIOΠαράταση 10 ημερών στα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα προκειμένου να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους για τα περιφερειακά αεροδρόμια έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η παράταση δίνεται έπειτα από αίτημα που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 10η Οκτωβρίου.

 

Υπενθυμίζεται πως τα αεροδρόμια που αποκρατικοποιούνται είναι αυτά της Θεσσαλονίκης, των Χανίων, της Κέρκυρας, της Ζακύνθου, της Κεφαλλονιάς, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σκιάθου, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Σάμου και της Μυτιλήνης.

Από τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη, την Κω, την Κέρκυρα και τα Χανιά εκτιμάται ότι περνούν περισσότεροι από 13 εκατ. επιβάτες, απορροφώντας το 71% της επιβατικής κίνησης. Για τα συγκεκριμένα αεροδρόμια προβλέπεται επένδυση αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών.

Οι αερολιμένες Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Κεφαλλονιάς, Ακτίου και Καβάλας θεωρούνται αναπτυσσόμενοι μεσαίου μεγέθους και απαιτούν την πραγματοποίηση έργων υποδομής ύψους 95 εκατ. ευρώ. Βάσει των δεδομένων του 2013, ο αριθμός των αφίξεων στα συγκεκριμένα αεροδρόμια διαμορφώθηκε περίπου στα 4 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ