Ταφόπλακα στο ΕΣΥ, σε κινητοποιήσεις οι γιατροί και στα Γιάννινα

panepistimiako ioanninon

Με ταφόπλακα στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας ισούται η τελευταία νομοθετική ρύθμιση δια χειρός Μίνας Γκάγκα που φέρει τα πάνω κάτω στα νοσοκομεία.

Το νομοσχέδιο εισάγει απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία αλλά έναντι αμοιβής ενώ δίνουν την δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ και για την άσκηση ιδιωτικού έργου.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ηπείρου σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι το ΕΣΥ διαλύεται και οι ασθενείς στο εξής θα αναγκάζονται να πληρώνουν ώστε να έχουν πρόσβαση ακόμη και σε υποβαθμισμένες υπηρεσίας υγείας.

«Δεν είναι λύση να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία και από τις εφημερίες στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας. Δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής, για να μπορεί να «ξεπεράσει» τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων και να επισπεύσει την θεραπεία του» τονίζει.

Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου προς ψήφιση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου προχωρά την Δευτέρα από τις δώδεκα μέχρι τις τρεις σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτίας στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ενώ την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις δώδεκα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ