Τα υδροπλάνα ανοίγουν τα φτερά τους…

kerkira idroplano

Τα φτερά τους αναμένεται να ανοίξουν ξανά από τον προσεχή Σεπτέμβριο τα υδροπλάνα στην Ελλάδα, ύστερα από πολυετείς προσπάθειες, συνεχώς τροποποιούμενο θεσμικό πλαίσιο και εξαγγελίες, οι οποίες έως τώρα δεν είχαν μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Αυτή τη φορά, πάντως, φαίνεται ότι τα πράγματα προχώρησαν αρκετά με αποτέλεσμα το project να έχει προσελκύσει ήδη τις απαραίτητες επενδύσεις ώστε από το φθινόπωρο να ξεκινήσουν κάποιες δοκιμαστικές πτήσεις με στόχο την εκτέλεση ενός κανονικού εμπορικού πτητικού προγράμματος από την άνοιξη του 2022 και μετά.

Ακολούθως η εταιρία σχεδιάζει να ξεκινήσει και τις εμπορικές πτήσεις από την άνοιξη του 2022: «Το αργότερο έως τις αρχές του 2022 εκτιμούμε ότι θα έχουν αδειοδοτηθεί τα υδατοδρόμια των διαπόντιων νησιών, δηλαδή στους Οθωνούς, την Ερείκουσα και το Μαθράκι, ενώ έως την άνοιξη θα έχουν δοθεί και οι άδειες για το σύνολο των Ιόνιων Νησιών (Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Μεγανήσι) ώστε με τα ήδη αδειοδοτημένα να έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο 11 υδατοδρομίων, το οποίο θα κάνει την επένδυση βιώσιμη» εξηγεί ο κ. Γκόβας.

Παράλληλα αναμένεται και μία ακόμα σημαντική αδειοδότηση, αυτή που αφορά τη λίμνη των Ιωαννίνων, δρομολόγιο το οποίο είχε πολύ καλές επιδόσεις και στην τετραετία που είχαν λειτουργήσει τα υδροπλάνα στο παρελθόν καθώς ενδιαφέρει πολύ την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας μεταξύ άλλων και για τη μετάβαση των κατοίκων της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Η εταιρία εκτιμά ότι έως το τέλος του 2021 θα έχει φτάσει στην Ελλάδα και το δεύτερο υδροπλάνο, ενώ το τρίτο αναμένεται την άνοιξη του 2022 προκειμένου να δρομολογηθεί με την έναρξη των εμπορικών πτήσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ