Τα βραβεία αγροτικής καινοτομίας γίνονται θεσμός

PROIONTAΤη θεσμοθέτηση ετησίων βραβείων αγροτικής καινοτομίας προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή 2 Μαρτίου στη Βουλή.

Τα βραβεία αφορούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα (ή ενώσεις προσώπων) που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση και την εμπορία αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, καθώς και στον αγροτουρισμό.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, τα βραβεία επιδιώκεται να αποτελέσουν κίνητρο για την ανάπτυξη ευγενούς άμιλλας με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων ιδεών, οι οποίες θα συμβάλλουν στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των αγροτικών προϊόντων, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους και στην αναζωογόνηση των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Οι πόροι για τα βραβεία καλύπτονται από το Κεντρικό Ταμείο Γεωργίας και Κτηνοτροφίας -και σε περίπτωση ανεπάρκειας, από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης-, ενώ το είδος και το ύψος των βραβείων θα καθοριστούν με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Πηγή: express.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ