Τα τρία ωραιότερα ποτάμια για ράφτινγκ είναι στην Ήπειρο!

potamia pazl

potamia pazl

Το ράφτινγκ είναι ένα από τα πιο όμορφα κι εντυπωσιακά σπορ… Τα ποτάμια της Ελλάδας προσφέρονται για να απολαύσουν ράφτινγκ ή κανό ακόμη και εκείνοι που έχουν ελάχιστη εμπειρία..

Τρεις από τις πιο όμορφες διαδρομές, γεμάτες εκπλήξεις και δράση, βρίσκονται στην Ήπειρο…

Βοιδομάτης, Αώος, Άραχθος… Περιμένουν τους λάτρεις του νερού και της περιπέτειας.

Βοιδομάτης

voidomatis

Ένα από τα πιο εύκολα, αλλά και πιο συναρπαστικά σε εικόνες ποτάμια της Ελλάδας, ιδανικό για αρχάριους. Από τους πιο καθαρούς ποταμούς στην Ευρώπη και μέσα σ’ ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Η κλασσική διαδρομή αρχίζει από τη γέφυρα Αρίστης- Παπίγκου, ακολουθεί μια καταπράσινη διαδρομή στο φαράγγι του Βοϊδομάτη και καταλήγει στην έξοδο του φαραγγιού, στη γέφυρα της Κλειδωνιάς.

Άραχθος

araxthos

Είναι ένα από τα ωραιότερα ποτάμια για rafting. Ο Άραχθος σας προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στο κομμάτι από τη γέφυρα Τσίμποβου ως το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι του Κόσμου -το πέτρινο γεφύρι της Πλάκας, το οποίο αναμένεται να αναστυλωθεί.

Αώος

aoos

Η περισσότερο προσφιλής διαδρομή στον Αώο ποταμό αρχίζει από τη γέφυρα του Αώου ανάμεσα από τα χωριά Παλιοσέλι και Βρυσοχώρι και καταλήγει στη γέφυρα της Κόνιτσας. Η διαδρομή είναι υψηλών απαιτήσεων, αφού έχει συνεχόμενη υψηλή δυσκολία V και VI βαθμών, το μήκος της είναι 15 χλμ. και η διάρκειά της από 4 έως 8 ώρες, ανάλογα με την παροχή του ποταμού. Η κατάβαση μπορεί να γίνει και με kayak, monoraft ή hot dog. Επιλεγμένα τμήματα της διαδρομής, που έχουν μικρότερο βαθμό δυσκολίας, ιδίως από την περιοχή της Μονής Στομίου και χαμηλότερα, μπορεί να γίνουν ευκολότερα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ