Τα θέατρα της Ηπείρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο

theatro_dodoniΕκδήλωση παρουσίασης του συλλογικού τόμου με τίτλο «Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» θα πραγματοποιηθεί από την ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων.

Ο τόμος εντάσσεται στις εκδόσεις του Σωματείου «Διάζωμα» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ηπείρου.

Στη δημιουργία της έκδοσης συνέβαλαν με κείμενά τους αρχαιολόγοι και αρχιτέκτονες που ασχολούνται επιστημονικά με τις αρχαίες θέσεις της βορειοδυτικής Ελλάδας. Με εύληπτα κείμενα, σχέδια και φωτογραφίες, παρουσιάζονται οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης του ιερού της Δωδώνης, της Αμβρακίας, της Κασσώπης, των Γιτάνων και της ρωμαϊκής Νικόπολης.

Την επιστημονική επιμέλεια της έκδοσης είχε ο κ. Κωνσταντίνος Σουέρεφ, προϊστάμενος της ΙΒ΄ Εφορείας και Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ την επιμέλεια της έκδοσης είχε το μέλος του Δ.Σ. του Διαζώματος Χρήστος Λάζος.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου Ιωάννη Παπαλέξη και του Προέδρου του Διαζώματος Σταύρου Μπένου. Θα ακολουθήσει ομιλία –παρουσίαση της έκδοσης από τον προϊστάμενο της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κωνσταντίνο Σουέρεφ και παρέμβαση από τον συγγραφέα και μέλος του Διαζώματος Χρήστο Λάζο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ