Τα σιδερένια κολονάκια των πεζοδρόμων

Γράφει: Άγγελος Κολέμπας

Σήμερα το μεσημέρι (15-6-2018)’ η φίλη μου η Βάσω’ περπατώντας αμέριμνα’ απολαμβάνοντας τον πεζόδρομο της οδού Μιχαήλ Αγγέλου’ στο κέντρο της πόλης μας’ ξαφνικά σκοντάφτει σε ένα από τα μικρά Μυτερά σιδερένια κολονάκια’ που έχετε γεμίσει τους πεζόδρομους’ με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει πολύ άσχημα στο δεξί της χέρι!

Πριν από δύο περίπου χρόνια ο φίλος μου ο Φωκάς’ σκόνταψε και αυτός στο μικρό Μυτερό σιδερένιο κολονάκι’ έσπασε τη μέση του και δεν μπορεί πλέον, να σηκωθεί από το κρεβάτι του και να περπατήσει! Και άλλοι πολλοί έχουν πέσει και χτυπήσει!

Κύριοι της δημοτικής αρχής’ τα μικρά Μυτερά σιδερένια κολονάκια είναι λίαν επικίνδυνα’ τίθεται πλέον θέμα ασφάλειας των συμπολιτών μας και οφείλετε να τους προστατεύσετε!

Αν ρωτήσετε τους δημότες, τους διερχόμενους από τους πεζόδρομους πολίτες ‘’εάν είναι υπέρ της αφαίρεσης των επικίνδυνων μικρών Μυτερών κολονίσκων από τους πεζόδρομους’’, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών, το 90% πιστεύω, είναι υπέρ της αφαίρεσης, όπως δείχνουν οι συζητήσεις μεταξύ των συμπολιτών μας !

 Μια αντικειμενική και αδιάβλητη έρευνα θα σας πείσει!

Η κάθε δημοτική αρχή, κάνει λάθη’ οφείλει έγκαιρα να τα αναγνωρίζει και να τα διορθώνει! Δεν είναι κακό αυτό !

Είχαμε ‘’τα νάιλον τσαντίρια’’ στην λίμνη’ κατάλαβαν το λάθος και τα ξήλωσαν’ έτσι είδαμε το ‘’φως’’ και απολαμβάνουμε τη θέα της λίμνης και του βουνού απέναντι!

Τώρα έχουμε ‘’τα μικρά Μυτερά σιδερένια κολονάκια’’ των πεζόδρομων! Καιρός είναι να ξηλωθούν το ταχύτερο, γιατί είναι όντως επικίνδυνα και οφείλετε να προστατέψετε τους συμπολίτες μας!

Όσον αφορά το αισθητικό μέρος’ δεν είμαι διακοσμητής πεζόδρομων’ πιστεύω όμως δεν είναι και ότι καλύτερο’ προέχει όμως η ασφάλεια των δημοτών μας!

Δεν πιστεύω’ έτσι’ με τέτοια μέτρα, μέσα αποφύγαμε, λύσαμε το παράνομο παρκάρισμα των αυτοκινήτων, γιατί με τη λογική αυτή πρέπει να βάζουμε συρματοπλέγματα σε όλους τους δημόσιους, κοινόχρηστους χώρους.

Εάν δεν μπορούμε να πείσουμε τους συμπολίτες για την ορθότητα των μέτρων και μέσων, σημαίνει ότι έχουμε αποτύχει!

Για αυτό, πριν από την λήψη απόφασης για κάποιο μέτρο’ είναι αναγκαίο να ερωτούνται οι δημότες’ να απαντηθούν τα ερωτήματά και οι ενστάσεις των’ όχι μόνο να παίρνονται οι αποφάσεις, νόμιμα βεβαίως’ ερήμην των πολιτών’ με την εν λευκώ εξουσιοδότηση’ των αντιπροσώπων μας’ των  δημοτικών συμβούλων’ κυρίως της πλειοψηφούσας  δημοτικής παράταξης, από την οποία συνήθως ψηφίζονται τα μέτρα και οι αποφάσεις!

Επειδή βρισκόμαστε εν έτει 2018’ στο ένατο έτος της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας’ και ο κόσμος πλήττεται και υποφέρει’ καλό θα ήταν ‘ θα πρότεινα ‘ έστω και τώρα οι αποφάσεις που αφορούν άμεσα τους συμπολίτες μας, να λαμβάνονται μαζί με τους πολίτες’ απλά μέσω γενικών συνελεύσεων (στο κέντρο και στις συνοικίες).

 Άμεσα και Δημοκρατικά!

Για Δημοκρατία, δεν μιλάνε όλοι !

Ιδού η πρόκληση !

 Ο τολμών νικά

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ