Τα πρώτα προσφυγόπουλα έφτασαν στους Ασπραγγέλους

asprageloi

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι στην επιστολή του Δήμου Ζαγορίου προς τους αρμόδιους υπουργούς, τα πρώτα προσφυγόπουλα έφτασαν και εγκαταστάθηκαν στη δομή των Ασπραγγέλων.

Η άφιξη έγινε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι και στον «Άγιο Αθανάσιο» βρέθηκαν άμεσα ο δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος και οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Τσαπάρης και Παναγιώτης Ρούσκας.

Η επίσκεψη έγινε παρουσία της αστυνομίας, της υπεύθυνης νομικού και του επικεφαλής της δομής.

Από τον Δήμαρχο και τα μέλη της δημοτικής αρχής ζητήθηκαν τα νομιμοποιητικά έγγραφα για την μεταφορά και την εγκατάσταση των ανηλίκων ενώ έγινε συζήτηση και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από τους υπεύθυνους της δομής δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις και η διαβεβαίωση ότι τα πρώτα προσφυγόπουλα θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες δύο εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτή την φάση έχουν μεταφερθεί τέσσερα αγόρια ηλικίας μέχρι 15 ετών ενώ είναι άγνωστο ποιος τελικά θα είναι ο συνολικός αριθμός που θα φιλοξενηθεί στον ξενώνα κι αν θα αγγίξει τους σαράντα όπως αρχικά προβλεπόταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ