Τα πρώτα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

mitsotakis tameio

Κατατέθηκε στις Βρυξέλλες το Εθνικό Προσχέδιο Δράσης για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά και στα μεγάλα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την χρηματική ένεση των 72 δις ευρώ.

Θέση στο ταμείο ανάκαμψης βρίσκει η ολοκλήρωση του Ε-65 ενώ στα ενδεικτικά έργα που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός δεν περιλαμβάνουν το τμήμα του οδικού άξονα από τα Γιάννινα στην Κακαβιά.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του Πρωθυπουργού:

«Το σχέδιο περιλαμβάνει πρωτοβουλίες σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, σημαντικά έργα Υποδομών, όπως ο οδικός άξονας Ε65, ο ΒΟΑΚ, η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, έργα με μεγάλη μαζικότητα και σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, όπως η σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση ενός μεγάλου μέρους του κτιριακού μας δυναμικού, ένα “εξοικονομώ” πολύ πιο μεγάλο και πολύ πιο ευρύ από αυτά που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Σημαντικές εκσυγχρονιστικές τομές, όπως η πλήρης ψηφιοποίηση των λειτουργιών της ΑΑΔΕ, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σημαντικές μεταρρυθμίσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα όπως η χρηματοδότηση ρεαλιστικών τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, η επιτάχυνση της δικαιοσύνης, ένα νέο πλαίσιο επαγγελματικής εκπαίδευσης».

Το σχέδιο πάντως θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες μέρες οπότε όλες οι απορίες μας θα λυθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ