Τα προσωπικά δεδομένα και ο κανονισμός

perifereiakosidhrodromos

Προκαλεί πραγματικά εντύπωση η στάση της Περιφερειακής Αρχής η οποία ουσιαστικά αρνείται τη μετάδοση μέσω του διαδικτύου της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μάλιστα με την εμμονή της κατάφερε ένα θέμα ελάσσονος σημασίας να το μετατρέψει σε μείζον!

Στο έγγραφό της προς τις παρατάξεις επικαλείται την ΚΥΑ που ορίζει τον τρόπο συνεδρίασης όλων των συλλογικών οργάνων στο διάστημα των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Ένας από τους τρόπους είναι η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης όπως κάνουν πλέον κι όλα τα δημοτικά συμβούλια.

Η ΚΥΑ σε κανένα σημείο δεν αναφέρει ότι η τηλεδιάσκεψη δεν μπορεί να μεταδοθεί ζωντανά μέσω του διαδικτύου. Μα σε κανένα.

Το δεύτερο που επικαλείται είναι ο κανονισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου ο οποίος προβλέπει την μετάδοση μόνο της ειδικής συνεδρίασης του σώματος. (Μάλλον δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα). Ο Κανονισμός φυσικά δεν είναι νόμος… Και αλλάζει και τροποποιείται και εκσυγχρονίζεται και κυρίως προσαρμόζεται ή οφείλει να προσαρμόζεται στις πραγματικές ανάγκες.

Το τελευταίο είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα!! Ποιο αλήθεια είναι το προσωπικό δεδομένο που παραβιάζεται στην πιθανότητα ζωντανής μετάδοσης;

Το μόνο που προβάλλεται στην οθόνη είναι το όνομα του κάθε περιφερειακού συμβούλου κι αυτό δεν αποτελεί – για την περίπτωσή τους- προσωπικό δεδομένο!

Εν κατακλείδι υποστηρίζεται ότι θα πρέπει να συναινέσουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι για να γίνει η μετάδοση..

Απομένει να δούμε ποιοι θα συμφωνήσουν και πόσοι θα απαντήσουν αρνητικά στερώντας ουσιαστικά το δικαίωμα στους Ηπειρώτες να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση..

Πάντως στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας οι συνεδριάσεις μεταδίδονται ζωντανά… Προφανώς έχουν άλλες ερμηνείες για τα προσωπικά δεδομένα… Ή έχουν πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ