Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την ειρήνη

moyseiaH Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Λάιονς προκηρύσσει τον 24ο παγκόσμιο διαγωνισμό αφίσας για την ειρήνη για μαθητές ηλικίας 11, 12 και 13 ετών με θέμα “Τα παιδιά γνωρίζουν την ειρήνη”.

Στον περυσινό 23ο διαγωνισμό πήραν μέρος πάνω από 350 χιλιάδες μαθητές από τις περισσότερες χώρες του κόσμου και το πρώτο βραβείο κατέκτησε ο 11-χρονος Raj Phairembam από την Ινδία. Στον Ελλαδοκυπριακό χώρο, το καλύτερο από τα 2.000 περίπου έργα που υποβλήθηκαν παρουσίασε η Ζωή Τσιπλάκη μαθήτρια της Ε’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή της Ηπείρου, πρώτη ήρθε η Άννα-Χριστίνα Γαλάνη μαθήτρια της Α’ τάξης του 6ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.

Οι όροι του φετινού διαγωνισμού είναι οι εξής.

A 1.H αφίσα πρέπει να έχει διαστάσεις από 33×50 εκατοστά μέχρι 50×60 εκατοστά.

2. Tα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι: χαρτόνι που να μπορεί να γίνει ρολό και για το χρωματισμό μολύβια, κηρομπογιές, πέννες, μαρκαδόροι, ή νερομπογιές.

Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες.

Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Δεν επιτρέπεται να επικολληθεί ούτε να γραφεί τίποτα πάνω στο έργο.

Δεν επιτρέπεται η πλαστικοποίηση των έργων.

B 1.Tα έργα που θα επιλεγούν θα περάσουν από 3 στάδια κρίσης, στην Eλλάδα και στο εξωτερικό, πριν φθάσουν στο τελικό.

2.Στο τελικό στάδιο θα αναδειχθούν 24 νικητές.

3. O πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη, με συνοδούς τους γονείς του ή δύο άλλα μέλη της οικογένειάς του, για μια επίσκεψη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Μάρτιο του 2012. Eκεί, την ημέρα των Λάιονς, θα του επιδοθεί χρηματικό βραβείο ύψους 2.500$ και αναμνηστική πλακέτα με το όνομά του.

4. Oι υπόλοιποι 23 νικητές θα λάβουν χρηματικό βραβείο 500$ ο καθένας και πιστοποιητικό επιτυχίας.

Γ 1. Tα έργα δεν επιστρέφονται και μπορούν να ανατυπωθούν από τη Διεθνή Oργάνωση Λεσχών Λάιονς.

Δ 1. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι μαθητές, αφού ζωγραφίσουν τα έργα τους, θα προσέλθουν στο Εικαστικό Εργαστήρι του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, Δωδώνης 35, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011, 11:00 – 13:00 για να τα παραδώσουν.

2. Eιδική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές και δασκάλους Tεχνικών θα κρίνει τα έργα και θα επιλέξει το καλύτερο από κάθε Σχολείο. Όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές των οποίων τα έργα θα επιλεγούν θα τιμηθούν από τη Λέσχη Λάιονς Iωαννίνων, σε ειδική εκδήλωση κατά την οποία θα ανακοινωθούν και οι νικητές του τελικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ