Τα παράδοξα του αναπτυξιακού νόμου

perifereiaΒασικός κανόνας για την ένταξη μιας επιχείρησης στον αναπτυξιακό νόμο είναι η δυνατότητα ίδιας συμμετοχής, η οποία βάση των κανονισμών, ανέρχεται στο 25% του ύψους της επένδυσης. Το ποσό αυτό θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμο.

Από δω όμως ξεκινούν τα παράδοξα. Ή καλύτερα τα παράδοξα συνεχίζονται καθώς πολλά ανάλογα συνέβαιναν και στο παρελθόν.

Βλέποντας κάποιος τις τελευταίες εντάξεις στον Αναπτυξιακό, όπως ανακοινώθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου, διαπιστώνει ότι υπάρχουν εντάξεις επιχειρήσεων, τα ονόματα των οποίων συζητιούνται έντονα για την οικονομική τους δυσπραγία, καθώς υπάρχουν οφειλές προς ιδιώτες και προς το δημόσιο. Παρόλα αυτά και παρότι προϋπόθεση είναι η ρευστότητα περί του μισού εκατομμυρίου η ένταξη παίρνει πράσινο φως. Τι συμβαίνει τελικά; Κοροϊδεύουν τους πιστωτές τους ή τα μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής;

Ούτε τα λάθη του παρελθόντος, ούτε η βαθιά οικονομική κρίση παραδειγματίζουν τελικά κανέναν… Προφανώς ούτε αυτοί που αποφασίζουν τις εντάξεις επισκέφθηκαν πρόσφατα την Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων για να δει κουφάρια επιχειρήσεων που χρηματοδοτήθηκαν γενναία από το ελληνικό κράτος, ούτε πήγαν μια βόλτα στα Ζαγοροχώρια για να δουν τα κλειστά ξενοδοχεία, τα οποία αργά ή γρήγορα θα μετατραπούν σε παραθεριστικές κατοικίες….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ