«Τα Παλιά Γιάννινα»: Στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Ανεξαρτησίας

aneksartisias kalit

Μερίδα των εμπόρων ζητά να μην πεζοδρομηθεί η Ανεξαρτησίας.  Άλλοι επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής επιθυμούν την πεζοδρόμηση.

Και οι μεν και οι δε επιθυμούν εκτενή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνο για την πεζοδρόμηση αλλά για όλα τα θέματα του ιστορικού κέντρου.

Ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα» σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι πέρα από την πεζοδρόμηση και τα κυκλοφοριακά ζητήματα θα πρέπει να συζητηθούν τα θέματα:

1. Αντιμετώπιση της κακής υγειονομικής και συνολικής κατάστασης που παρουσιάζουν βρώμικα και επικίνδυνα, παραμελημένα ακίνητα.

2. Σκουπίδια. Τοποθέτηση υπόγειων κάδων το οποίων η εγκατάσταση ήταν «θέμα χρόνου» ήδη από τον Ιανουάριο του 2022 κατά σχετική δήλωση αρμόδιου αντιδημάρχου. Έλλειψη μικρών κάδων επί των οδών του Ιστορικού Κέντρου.

3. Άμεση ολοκλήρωση του φωτισμού επί της οδού Ανεξαρτησίας και παρόδων αυτής.

4. Προμήθεια του εξοπλισμού του OPEN MALL και ολοκλήρωση του έργου.

5. Κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ηχορύπανση, πλήθος τραπεζοκαθισμάτων, κατάληψη κοινόχρηστων χώρων) αλλά και για εμπορικά καταστήματα (τοποθέτηση εμπορευμάτων κατά μήκος των πεζοδρομίων.

Στην ανακοίνωση επίσης τονίζει:

Η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μιας περιοχής δεν εξαρτάται μόνο από την κίνηση ή όχι των οχημάτων κάποιες ώρες της ημέρας.

Όταν η περιοχή:

– είναι βρώμικη και σκοτεινή

– δεν επιτρέπει την εύκολη και ομαλή πρόσβαση σε κατοίκους και επισκέπτες

– είναι εγκαταλειμμένη από τους φορείς που είναι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι για την εύρυθμη λειτουργία της, την διατήρηση της φυσιογνωμίας και του παραδοσιακού της χαρακτήρα

– χωρισμένη σε μεν και δε τότε δυστυχώς τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύνονται αλλά πολλαπλασιάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ