Τα όρια του Παπίγκου πήγαν.. Βουλή!

papigko l

Τα όρια του οικισμού στο Πάπιγκο αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης.

Στην ερώτηση αυτή απάντηση ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Νικόλαος Ταγαράς. Το θέμα των ορίων του Παπίγκου άνοιξε εδώ και μερικούς μήνες και επανήλθε με αφορμή τις εργασίες που εκτελούνται για την ανέγερση οικοδομής.

Κατά τον κ. Αρσένη το οικόπεδο όπου εκτελούνται εργασίες βρίσκεται εκτός ορίων και στη ζώνη απόλυτης προστασίας του Εθνικού Δρυμού.

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του υποστήριξε ότι από όλες τις απαντήσεις που έχει από τον Δήμο Ζαγορίου, την Περιφέρεια  και τις αρμόδιες υπηρεσίες η συγκεκριμένη ιδιοκτησία είναι εντός ορίων του οικισμού και ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένα θέμα.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο πάντως που αναδείχθηκε από την συγκεκριμένη συζήτηση είναι ότι τα όρια του οικισμού του Παπίγκου, χαρακτηρισμένου ως παραδοσιακού και ιδιαίτερου φυσικού κάλους, είναι προσδιορισμένα από το 1990 με απόφαση Νομάρχη και όχι με Προεδρικό Διάταγμα ως θα όφειλε να είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ