Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν αλλά έξι κλίνες ΜΕΘ μένουν σφραγισμένες!

met leukada

Τα νοσηλευτικά ιδρύματα στη Δυτική και την Βορειοδυτική Ελλάδα ασφυκτιούν λόγω της επέλασης της πανδημίας. Σε μία περίοδο όπου ακόμη και η μία κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι πολύτιμη προκαλεί αρνητική εντύπωση αλλά και σοβαρά ερωτήματα το γεγονός ότι έξι πλήρως εξοπλισμένες κλίνες ΜΕΘ μένουν… σφραγισμένες.

Πρόκειται για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νέο νοσοκομείο της Λευκάδας η οποία σε επίπεδο υποδομών είναι αξιοζήλευτη όμως δεν λειτούργησε ποτέ.

Στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας ένα μέρος του εξοπλισμού της είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Πάτρας και στη συνέχεια επέστρεψε ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο τρεις νοσηλεύτριες είχαν μετακινηθεί στο νοσοκομείο της Άρτας προκειμένου να εκπαιδευτούν για την λειτουργία της ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρέμειναν για ένα μήνα και στη συνέχεια επέστρεψαν στη Λευκάδα.

Αποτέλεσμα είναι ότι οι έξι κλίνες εξακολουθούν να μένουν κλειστές παρότι θα μπορούσαν το διάστημα αυτό να δώσουν μεγάλη ανάσα τόσο στο Νοσοκομείο της Άρτας όσο και της Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης θα ήταν σημαντικές για το ίδιο το νοσοκομείο και την περιοχή της Λευκάδας καθώς δεν θα χρειαζόταν διακομιδές σε όμορα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Εκ μέρους της διοίκησης του νοσοκομείου φαίνεται ότι δεν έγινε καμία ουσιαστική προσπάθεια για την στελέχωση με το απαιτούμενο προσωπικό ώστε να μπει σε λειτουργία η ΜΕΘ. Αρκείται στα αιτήματα- απαιτήσεις για την μετακίνηση αρκετές μέρες το μήνα αναισθησιολόγου από το Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων για την κάλυψη άλλων αναγκών.

Προφανώς η ευθύνη για το γεγονός ότι έξι κλίνες ΜΕΘ μένουν σφραγισμένες είναι μεγάλη και αυτή που οφείλει να εξηγήσει τους λόγους είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ