Τα νέα μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή από το βράδυ

giannina vradi

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αναμετράται με τις αντοχές του, ο αριθμός κρουσμάτων υψηλός, μεγάλος επίσης ο αριθμός όσων χάνουν τη ζωή τους και όσων είναι διασωληνωμένοι.

Μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, από το βράδυ τίθενται σε ισχύ τα νέα μέτρα αυστηρού lockdown.

Η εφαρμογή των μέτρων αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για αναχαίτιση της πανδημίας.

Από τις 9 το βράδυ λοιπόν ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Μόνο γι’ αυτούς τους 3 λόγους θα επιτρέπεται να κυκλοφορούμε μετά τις 9:

-Υγείας

-Εργασίας

-Βόλτα κατοικίδιου

Στην περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας, ισχύει η αποστολή SMS προς το 13033 με κωδικό 1 και SMS με κωδικό 6 για συνοδεία κατοικίδιου ζώου. Οσον αφορά αυτούς που εργάζονται, χρειάζονται τη βεβαίωση εργαζομένου για τη μετακίνησή τους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται η ατομική σωματική άθληση/άσκηση μετά τις 9, εκτός κι αν γίνεται στα πλαίσια αθλητικού σωματείου, που θα έχει την απαραίτητη άδεια για προπόνηση.

Τι ισχύει μετά τις 9 το βράδυ για delivery και take away

Διευκρινίσεις έδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την λειτουργία του delivery και του take away από τις 9 έως τις 5 το πρωί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΠΠ διευκρινίζεται ότι “σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές” αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας. Με δυο λόγια για να πάρει κανείς από κατάστημα στο σπίτι προϊόντα, θα πρέπει να έχει βγει βόλτα με το κατοικίδιο ή να γυρνάει/πηγαίνει στην εργασία του. Ή αλλιώς να τα παραγγείλει.

Τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30, από τη Δευτέρα

Από την ερχόμενη Δευτέρα τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα στο διάστημα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι τα σούπερ μάρκετ από την ερχόμενη Δευτέρα θα κλείνουν στις 20:30.

Επιπλέον, τόνισε ότι θα παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, που ήταν προγραμματισμένα να ανοίξουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ