Τα μέτρα που θα ισχύσουν στις σχολές οδήγησης

sxoli odigisis

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των λυκείων, σειρά έλαβαν οι σχολές οδήγησης, οι οποίες θα επαναλειτουργήσουν από αύριο, Δευτέρα 19 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ωστόσο η επαναλειτουργία θα πραγματοποιηθεί με νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της Covid-19. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΚΥΑ (ΦΕΚ 1558), επιτρέπεται η διενέργεια εξ αποστάσεως μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης, καθώς και μαθημάτων πρακτικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών, υπό τις εξής προϋποθέσεις τήρησης υγειονομικών μέτρων:

απολύμανσης, μεταξύ διαδοχικών μαθημάτων των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι,

υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εμπλεκόμενους και

διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό έως και 24 ώρες πριν το προγραμματισμένο μάθημα για τους εκπαιδευόμενους και τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα για τους εκπαιδευτές.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης

Στους εξεταστές θα διενεργούνται υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη), ενώ παράλληλα στις αίθουσες εξέτασεις θα πρέπει να τηρούνται τα εξής μέτρα:

Πλήρωση έως και με το πενήντα τοις εκατό 50% της χωρητικότητάς τους και με την κατά το δυνατόν αραιότερη και ομοιόμορφη κατανομή των εξεταζόμενων στο χώρο.

Τήρηση απόστασης ενάμισι 1,5 μέτρου.

Σταδιακή και ελεγχόμενη είσοδος και έξοδος των υποψηφίων.

Αερισμός για τριάντα 30 λεπτά της ώρας μεταξύ διαδοχικών εξετάσεων.

Απολύμανση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των εξαρτημάτων τους καθώς και των θέσεων των υποψηφίων κατά τα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ διαδοχικών εξετάσεων.

Οσον αφορά στη διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων όλων των κατηγοριών, πρέπει να τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

Με ευθύνη του παριστάμενου εκπαιδευτή η μεταφορά των υποψηφίων από και προς τον χώρο της εξέτασης υλοποιείται τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων και κανόνων περί μεταφοράς επιβατών που έχουν ληφθεί λόγω του κορονοϊού COVID-19.

Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την εξέταση για τους υποψήφιους οδηγούς και διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορονοϊό τουλάχιστον δύο (2) φορές την εβδομάδα για τους εξεταστές.

Διενέργεια του ελέγχου των δικαιολογητικών και των ερωτήσεων εκτός του εκπαιδευτικού οχήματος.

Απολύμανση, μεταξύ διαδοχικών δοκιμασιών, των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι.

Τέλος, όσον αφορά ειδικά στα δίκυκλα, ο υποψήφιος εξετάζεται φορώντας τον ατομικό εξοπλισμό και ρουχισμό του. Σε περίπτωση που δεν διαθέτει εξοπλισμό, όπως επιαγκωνίδες ή επιγονατίδες, μπορεί να δανειστεί από τον εκπαιδευτή, ο οποίος  οφείλει να τις απολυμαίνει πριν από κάθε χρήση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ