Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι την Κυριακή

Τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε στην πρώτη φάση μας επιστρέψουν να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός η κυκλοφορία του ίου μειώθηκε άλλα ο ιος παραμένει εδώ και δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε αποτελεσματική θεραπεία ακόμα.

Μέχρι τις 4 Μαΐου ισχύουν κανονικά τα μέτρα διευκρίνισε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος έκανε νέα έκκληση προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα πολιτικά κόμματα να μην πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.

Φέτος οι συγκεντρώσεις ανήμερα του εορτασμού «μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας», γι’ αυτό και ζήτησε να σεβαστούν τον αγώνα γιατρών, νοσηλευτών κι ασθενών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μακριά από τον τόπο κατοικίας ενώ επισήμανε ακόμα ότι μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε πως το τελευταίο διήμερο έφθασαν στην Ελλάδα άλλες έξι πτήσεις από το εξωτερικό, με συνολικά 514 επιβάτες. Ελέγχθηκαν όλοι και οι εννέα βρέθηκαν θετικοί σε κοροναϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ