Τα κρούσματα αυξάνουν αλλά έρχεται νέα χαλάρωση μέτρων

estiasi maskes

Τα κρούσματα σε πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο έχουν πάρει ανοδική πορεία και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου προβλέποντας ακόμη και πέντε χιλιάδες ημερησίως για το Νοέμβριο.

Η Κυβέρνηση από την πλευρά της διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να λάβει κανένα περιοριστικό μέτρο ενώ σχεδιάζει και νέα χαλάρωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η νέα δέσμη χαλάρωσης των μέτρων θα περιλαμβάνει αύξηση της πληρότητας σε ΜΜΜ, μεγάλα εμπορικά κέντρα, καθώς και χώρους παιδικής αναψυχής.

Στο τραπέζι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για χρήση διπλής μάσκας, ούτε στους δρόμους, αλλά ούτε και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επιπλέον αναμένεται να ανακοινωθεί η αύξηση της πληρότητας στα ΜΜΜ στο 85%, από το 65% που βρίσκεται σήμερα.

Αντίστοιχα, τα μέτρα -ως προς τα τετραγωνικά- χαλαρώνουν και στα σούπερ μάρκετ, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, την εστίαση και γενικότερα του κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, όπου πλέον η αναλογία θα είναι 1 άτομο, ανά 2 τ.μ., τη στιγμή που μέχρι σήμερα είναι 1 άτομο ανά 5 τ.μ.

Επιπλέον, στους χώρους παιδικής αναψυχής θα είναι ένα παιδί ανά 5 τ.μ., τη στιγμή που μέχρι σήμερα είναι ένα παιδί ανά 15 τ.μ.

Φυσικά, η παραπάνω χαλάρωση των μέτρων θα συνοδεύεται από πολύ αυστηρούς κανόνες για τη χρήση της μάσκας σε όλους τους παραπάνω χώρους. Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ