Τα κιρκινέζια και οι φωλιές στο Δικαστικό Μέγαρο

dikastiko stegi1

Η αντικατάσταση της στέγης στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου, προκαλεί αντιδράσεις…

Όχι στους ιδιοκτήτες του κτιρίου αλλά σε οικολογικές οργανώσεις όπως η Ορνιθολογική και ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Ιωαννίνων οι οποίοι ζητούν να τοποθετηθούν τεχνητές φωλιές για τα κιρκινέζια.

Το κιρκινέζι είναι είδος μικρού γερακιού, θεωρείται απειλούμενο και είναι ιδιαίτερα οικείο στους Γιαννιώτες.

Πολλά κιρκινέζια είχαν τις φωλιές τους στη στέγη του Δικαστικού. Όταν ξεκίνησε το ξήλωμά της από τα συνεργεία αποκαλύφθηκε ότι είχαν δημιουργεί μεγάλες εστίες ρύπανσης από τις κουτσουλιές.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Περιφέρεια δεν συναίνεσε στην τοποθέτηση των τεχνητών φωλιών.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη το έργο θα παραδοθεί στους ιδιοκτήτες του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δηλαδή και εκείνοι πλέον ως αρμόδιοι θα αποφασίσουν αν επιθυμούν να τοποθετηθούν οι τεχνητές φωλιές ή όχι..

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος από την πλευρά του καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Συμβούλιο Δικαστικού Μεγάρου, το Φορέα Διαχείρισης, το Δήμο Ιωαννιτών  κλπ) να παρέμβουν άμεσα ώστε να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση και να  προστατευθεί ο χώρος φωλεοποίησης  του παραπάνω απειλούμενου είδους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ