Τα είπαν Θεοδωρίδης- Παπαλέξης…

THEODORIDHSΤην πρώτη τους συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλία Θεοδωρίδη είχαν χθες, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ε.Δ. Ηπείρου κ. Γιάννης Παπαλέξης, Δήμαρχος Αρταίων, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Ρογκότης, Δήμαρχος Ζίτσας και ο Γραμματέας κ. Γιώργος Παπαδιώτης, Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννιτών. Η Ε.Ε. της Π.Ε.Δ. Ηπείρου ευχήθηκε στον κ. Θεοδωρίδη καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και με την ευκαιρία της συνάντησης, τον ενημέρωσαν για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι και συζήτησαν μαζί του για θέματα τα οποία αφορούν τους Ο.Τ.Α. και άπτονται των αρμοδιοτήτων του.


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα οικονομικά των ΟΤΑ και στη μεγάλη αδικία που υφίστανται οι Δήμοι από τις συνεχείς περικοπές των κρατικών πόρων, γεγονός που καθιστά επισφαλή ακόμα και την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών των δήμων, καθώς και το στόχο της τοπικής ανάπτυξης, που είναι και το ζητούμενο στη σημερινή κρίσιμη εποχή.

Τον ενημέρωσαν για το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα γίνει στην Αθήνα την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012, καθώς και για το σύνολο των ενεργειών που προτίθενται να κάνουν οι Δήμοι έτσι ώστε να διεκδικήσουν τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για να μπορούν να στηρίξουν πρώτιστα την κοινωνική πολιτική που τόσο ανάγκη έχουν σήμερα οι πολίτες, έχοντας ως γνώμονα ότι κάθε ευρώ που κόβεται απ’ τους ΟΤΑ λείπει από τους δημότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ