Τα Γιάννινα τιμούν τον Πολιούχο τους

AGIOS_GEORGIOSΤην Τετάρτη 16 Ιανουαρίου ξεκινάει ο εορτασμός μνήμης του Νεομάρτυρος Γεωργίου και του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου στα Γιάννενα.

Τριήμερος θα είναι ο εορτασμός του Πολιούχου των Ιωαννίνων, του Νεομάρτυρα Γεωργίου. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, όπου στις τέσσερις το απόγευμα θα τελεστεί δέηση στον Σεπτό Οίκο του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια η εικόνα θα μεταφερθεί στο εικονοστάσι στην κεντρική πύλη του Κάστρου, όπου επίσης θα τελεστεί δέηση.

Θα ακολουθήσει μεταφορά της εικόνας στον Ιερό Ναό Νεομάρτυρος Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης, όπου θα τελεστούν στις 5 το απόγευμα στο παρεκκλήσι του τάφου του Εσπερινός και στις 6 το απόγευμα Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία στον Οίκο του Αγίου Γεωργίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη, με την λιτάνευση των ιερών λειψάνων και την εναπόθεσή τους στον Μητροπολιτικό Ναό στις 10:30 το πρωί.

Στις 7:30 το πρωί θα προηγηθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, στον Οίκο του Αγίου και στον Μητροπολιτικό Ναό.

Στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί Ιερά Παράκλησις στον Οίκο του Αγίου και μία ώρα αργότερα Μέγας Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στις 7:30 το πρωί, ενώ στις 5 το απόγευμα Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου και επιστροφή των ιερών λειψάνων στο Ναό του Πολιούχου στην Πλατεία Πάργης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ